56 YIL ÖNCE BALPINAR İLKOKULU

1965-66 Eğitim ve öğretim yılı… 3., 4. ve 5’nci sınıftaki öğrencilerle hatıra kare fotoğraf çeken eski eğitimci ise Batman’ın tanıdık simalarından Abdurrahman Uçak. O dönemin öğrencileri arasında Batman’ın eski basın mensuplarından İlyas Ekinci ve ağabeyi Zeki Ekinci de var. Balpınar’ın taştan yapılı eski okul binasında önemli simalar yetişti.

ESKİ BAKAN KEÇECİLER İLE PETROL SOHBETİ

Yıl, 1993. Dönemin Enerji’den sorumlu Devlet Bakanı Mehmet Keçeciler idi. Gülistan Caddesi olarak bilinen eski ‘Tekel Caddesi’ndeki Batman Çağdaş  Gazetesi’nin bürosunu beraberindeki heyetle birlikte ziyaret eden eski Bakan Keçeciler’in, Yazı İşleri Müdürümüz Arif Arslan’la sohbeti ‘petrol’ üzerineydi. 29 Yıl önce Batman Çağdaş’a konuk olan Keçeciler ile Arslan’ın hatıra karesi.

98’DE BATMAN’A VEDA ETMİŞTİ

Batman eski Hava Meydan Komutanı Albay Muharrem Atak, 1998 yılında ‘emekli’ olduktan sonra memleketi Eskişehir’e yerleşti. Görevi süresince kışlayı Batmanlılara açan Atak, Türk Yıldızlarını da Batman Hava Meydanı’na davet etmişti. Atak, çok sevdiği Batman’a 1998’in Ağustos’un da veda  etmişti. İşte Atak’ın meydan komutanlığındaki son karesi.

KIZ MESLEK LİSESİ’NDE İZ BIRAKTI

Aslen Eskişehirli olan Aynur Yetişkin, 1980 ila 2000 yılları arasında Batman’da görev yaptı. Eğitimci eşi Süha Yetişkin ile meslek hayatlarının büyük bölümü Batman’da geçen Aynur Yetişkin, uzun yıllar Batman Kız Meslek Lisesi Müdürlüğü’nü yaptı. Eskişehirli Yetişkin ailesi, yüzlerce öğrenci yetiştirdi. İşte Batman Kız Meslek Lisesi’nde iz bırakan Aynur Yetişkin’in görev yaptığı Kız Meslek Lisesi’nin binasındaki son karesi.

RAMAN’IN İLK MUHTARI TURAN’DI

Adını petrolün ilk dağı olan ‘Raman’dan alan Batman’ın eski Mahallesinin ilk Muhtarı Arif Turan’dı. İlk muhtarlığının ardından Almanya’ya yerleşen Muhtar Turan’ın, yıllarının geçtiği Raman’ı, 15 yıl önce Batman Çağdaş Yazı İşleri Müdürü Arif Arslan’a anlatmıştı. İlk Muhtar Turan, halen yaşamını Almanya’da sürdürüyor.

1994’TE İŞ SEZONU AÇILIŞI

Yıl, 1994. Dönemin Valisi Salih Şarman ile Belediye Başkanı merhum Salih Şarman yan yana. Eskiden Köy Hizmetleri İl teşkilatı olarak bilinen ve daha sonra Özel İdare ile birleşen kurumun, iş sezonu açılışına Batman’ın ilk yöneticileri tam kadro katılmıştı. Şimdilerde eğitim yuvasına dönüşen Köy Hizmetleri’nin atölyesinde eski İl Müftüsü Cüneyt Kavşut’un okuttuğu dua sırasında eski yöneticiler, objektifimize böyle yansımıştı.

Editör: TE Bilişim