BATMAN LİSESİ HATIRASI

Batman Lisesi mezunları bir arada. 1973-74 Mezunlarından Bahri Tunç, Süleyman Taz ve Nurettin Kıyançiçek’in, eski DDY üst geçidi üzerinde çektiği hatıra karede; Cumhuriyet caddesinde eski ‘Kent Oteli’nin binası da kareye yansımış. Tunç ve Taz, TÜPRAŞ Batman Rafinerisi’nden emekli olurken, Kıyançiçek ise Mardin’de esnaflık yapıyor.

ESKİ BAYRAMLARDA SİYAH ÖNLÜKLER

Yıl, 1970. Burası Çarşı Mahalle sınırındaki eski Devrim ilkokulu bahçesi. 1990 Yılından bu yana adı ‘Mehmet Akif İlköğretim Okulu’ olarak değiştirilen Batman’ın eski eğitim yuvasında ‘resmi bayram’ bahçede kutlanırdı. Öğrenciler, sıcak havada siyah önlükleriyle katıldıkları bayram törenlerinde şemsiyelerini de yanlarından ayırmamıştı. İşte siyah önlükleriyle hatıra kare çeken öğrenciler arasında özel kıyafetiyle katılan bir öğrenci elindeki çiçeğiyle objektiflere böyle yansımış. Bu karedeki öğrenciler şimdilerde 60 yaş üstünde.

ESKİ LİSELİLERİN HAVUZ İLGİSİ

Yıl, 1972. Burası eski misafirhane havuzu. Batman Lisesi mezunları, zamanlarının büyük bölümünü TPAO’nun bulunduğu Site’de geçirirdi. İşte lisenin eski mezunlarından Ali İpekşen ile Nurettin Kıyanç’ın havuz başında çektikleri hatıra kare.

METİN MİLLİ VE ESKİ GARSONLAR

Yıl, 1990. TPAO’nun eski hissedarlarından ünlü sanatçılarından Metin Milli, Kristal Park’ta konser vermişti. Konser öncesinde dönemin emektar garsonlarından (Ayaktakiler); merhum Zeki, Servet Kılıç, Ali Yalaz, İlhan Rüzgar, (Oturanlar); Şehmus Büyükkoyuncu,  Bedri Elmas, Abdullah Çiçek, Şehmus Ustabaşı ve Aydın Siraç. 30 Yıl önce TPAO Kristal Park’ın emektarları olan garsonların tümü emekliye ayrıldı.

İSPANYOL PAÇALI LİSELİLER

Burası Ziya Gökalp Mahallesi’ndeki eski Batman Lisesi bahçesi. 1980 Yılına kadar moda ola İspanyol paçalı pantolonları liseli öğrenciler giymeyi tercih ederdi. Batman’ın tanınan simalarından ve eczane işletmecisi Ekrem Kaya, Batman Lisesi’nde mezun olduktan sonra Eğitim Fakültesi’ne gitti. Batman’ın Demir, İngilizce öğretmeni olarak uzun yıllar Hürriyet ilkokulunda da görev yaptı. Ekrem Demir, şimdilerde emekliye ayrıldı.

DAMLARDA TAHT DÖNEMİ

Burası 70’li yıllarda Batman’ın ücra semtlerinden Çamlıca Mahallesi. Uzun yıllar Çamlıca Mahallesi’nde oturan ışık ailesinden Şehmus Işık ve eşi Şükran Işık, aile fertleriyle bu hatıra kareyi çekerken, bir zamanlar damlardaki ‘yatma tahtı’ objektife böyle yansımış.

Editör: TE Bilişim