80’Lİ YILLARIN ORTALARINDA MEZUN OLAN ÖĞRENCİLER

Batman Lisesi’nde iz bırakan kurucu Müdür Gülpaşa Sezer’in öğrencilerinden ve ilk lisenin ikinci mezunlarından aslen Batmanlı olan Orhan Alpaslan, 66 yaşının yarısını çok sevdiği eğitim yuvasına verdi. Yıllarca coğrafya-tarih ve sosyal bilgiler branşlarında derslere giren Alpaslan’ın 1985-86 eğitim öğretim sezonunda yılında mezun ettiği bazı öğrenciler; “(Ayaktakiler) Belediye Temizlik Müdürü Cengiz Gümüş, Dr. Halit Ataç, A.Basit Ağırman, Orhan Alpaslan, Abidin Çalışkan, Berati Mehmetoğlu, Seyit Battal Parlak, Muhammet Ozan ve Orhan Edis. (Oturanlar) Ahmet Altunç, Hasan Orhan, Belediye İmar Müdürü İsa Gülgül, Zekeriya, Zeki Edis, Seyfettin Gerekan ve Metin Ayaz.”

ÖNEMLİ SİMALAR YETİŞTİRDİ

“Eğitimcilik döneminde günü geldiğinde eski öğrencilerimle birlikte öğretmenlik yaptım” diyen Orhan Alpaslan, öğretmenliğini yaptığı öğrenciler, günümüzde iş dünyasında adından söz ettirdi. 1983-84 eğitim-öğretim yılında okuttuğu öğrenciler arasında Fernas İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ferhat Nasıroğlu ile Batman Milletvekili Ziver Özdemir’in kardeşi Enver Özdemir de Alpaslan’ın öğrencilerindendi. İşte eski lisenin giriş kapısında Orhan Alpaslan ile eski öğrencileri Nasıroğlu ile Özdemir’in hatıra karesi.

TOPRAK ZEMİNLİ 16 MAYIS STADI

Yıl, 1987. Eski Batman ‘16 Mayıs Şehir Stadı’nın henüz yeni bittiği yıllardı. Tribünlerin olmadığı ve şimdilerde ‘Millet Bahçesi’ne dönüştürülen toprak zeminli sahada 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı törenlerinde öğrencilerinin provalarını izleyen üç emektar objektiflere böyle yansımıştı. Batman Lisesi bünyesindeki eski Ortaokul’da Türkçe öğretmeni yapan Diyarbakırlı Ercan Balıkçı ve Halil Aslan’ın, Batman Lisesi’nin unutulmaz eğitimcilerinden Orhan Alpaslan ile eski stadyum hatırası.

80’Lİ YILLARIN ÖĞRETMENLERİ

1980’li Yılların Batman Lisesi ile bünyesindeki Ortaokulun öğretmenleri resmi bayramlarda da bir birbirinden ayrılmazdı. Eski öğretmenlerden merhum Beşir Kanşıray ile hatıra kare çeken Orhan Alpaslan’ın yanında Halil Aslan da vardı.

BATMAN LİSESİ’NİN ESKİ EĞİTİMCİLERİ

Tarih, 21.04.1994… Yer, Batman Lisesi. Müdür Yardımcısı Erdoğan hoca, Şehmus Yazıcı, Yücel hoca ile Orhan Alpaslan’ın hatıra karesinin üzerinden yıllar geçti. O eski eğitimcilerin dostlukları yıllar geçse de hala sürüyor.

Editör: TE Bilişim