70’LERDE LİSELİ GENÇLİK

Batman Lisesi’nin gözde olduğu yıllar 70’lerdeydi.  Kurucu Müdürlüğünü  Gülpaşa Sezer’in yaptığı Batman Lisesi’nde mezun olan öğrencilerin bir bölümü o yıllarda petrol sektöründeki kuruluşlarda çalıştı. O dönemler kız öğrencilerin de ilgi gösterdikleri Batman Lisesi’ne çevredeki yerleşim birimlerinden de çok sayıda öğrenci gelirdi. 1973 Yılında aynı sınıfta okuyan Batman Lisesi’nin eski mezunlarından bazı simalar; Tüpraş emeklisi Süleyman Taz, Nurettin Kıyançiçek, Murat Mungan. (Oturanlar), Fethullah Alper ve Bahri Tunç.

AYRILMAZ LİSELİLERDİ

Batman Lisesi’nin eski mezunları, okul dışında da ayrılmazdı. 1968-69 Mezunlarının ardından ikinci mezun olanlar arasında Tüpraş Rafineri emeklisi ve eski sanatçı Bahri Tunç, Cemal Ayhan ve Metin bey bir arada. Eski liseli öğrenciler de bir zamanların uzun saç modasına da uyardı.

ÖĞRETMENLERİNİ İLKE EDİNDİ, EĞİTİMCİ OLDU

Batman’ın emektar eğitimcilerinden Nusret Koyuncu, Batman Lisesi’nin başarılı öğrencilerindendi. Başarılı öğretmenleri kendisine ilke edinen Koyuncu, öğretmen olduktan sonra uzun yıllar Batman Cengiz Topel İlkokulunda öğretmenlik yaptı. İşte 1974’te mezuniyet öncesinde ‘Nusret’ adı yazılan kara tahta önünde hatıra fotoğraf çekenler; “Nusret Koyuncu, Süleyman Taz, Abdurrahman Ersoy ve Nurettin Kıyançiçek.”

ESKİ LİSELİLERİN DAYANIŞMASI

1970’li Yıllarda Batman Lisesi bölgede örnek gösterilen eğitim yuvasıydı. Kurcusu Müdür Gülpaşa Sezer döneminde ‘lise’ başarıyla ön plandaydı. Batman’ın çevresindeki yerleşim birimlerinden bile Batman Lisesi’nde eğitim görenler vardı. Eski öğrencilerin dayanışması parmakla gösterilirdi. Batman Lisesi eski mezunlarından Süleyman Taz, Nurettin Kıyançiçek, Halil Özmen ve Aytekin Nazik’in mezuniyet öncesi çektiği siyah-beyaz hatıra karesi.

FAKİRHANE DEDİKLERİ YER

1970 Yılı öncesinde eski PTT ve Telekom binasına komşu olan ve ‘Fakirhane’ dedikleri petrol kentinin ilk lokantasında bir zamanlar Batman’ın mahalli yemekleri çıkardı. Batman Lisesi öğrencileri de bu lokantanın yolunu tutardı. İşte 1974 yılında eski lokantanın önünde hatıra kare çeken bazı simalar; “Abdurrahman Tunç, Nusret Koyuncu, Bahri Tunç, Hüsamettin Kıyançiçek, Şehmus Çelik, Süleyman Taz ve Eşref Demir.”

1973’TE BATMAN GENÇLİK SPOR KADROSU

Batman Gençlik Spor’un 1970’li yılları. TPAO’nun eski personellerinden Hasan Saka’nın kulüp Başkanlığını yaptığı sarı-siyahlı Batman Gençlik Spor’un file bekçiliğini Metin Alptekin yapmıştı. İşte Batman Gençliğin 70’li yıllardaki efsane kadrosu; “Halit Beytüt, merhum Şehmus Durak, merhum Selahattin İnağ, merhum Ahmet Günbattı, Metin Alptekin, merhum İbrahim Gör, Nurettin Kıyançiçek, Tahsin Fırat. (Oturanlar); Ata Bozkurt, İhsan Bedük, Şerif, kaleci Rahmi Aydağ, Mehmet Tan, merhum Ebedin Satıcı ve Şemsi Çelik.” Yıllar önce TPAO’nun emektar sahasında Batman’ın ikinci kulübü Gençlik Spor’un formasını terleten ve TPAO’da da yılları geçen 5 emektar hakkın rahmetine kavuştu.

Editör: TE Bilişim