LİSEDE AYRILMAZ DÖRTLÜYDÜ

Batman’ın ilk liselerinden Sanat Enstitüsü’nde 1969-71 mezunları arasındaki sevgi ve beraberlik fotoğraf karelerine de yansırdı. 1970 yılının 16 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı etkinliklerinin yapıldığı TPAO’nun emektar sahasından siyah-beyaz kare. 51 Yıl önce bir birinden ayrılmayan merhum Kamuran Başaran, merhum Niyazi Rende, TÜPRAŞ emeklisi Celal Atalay ve iş insanı Mehmet Kara, tüm etkinliklerde olduğu gibi bayram törenlerinde de ayrılmaz dörtlüydü.

LİSELİ GENÇLERİN PİKNİK GÜNLERİ

Bu fotoğraf karesi yaklaşık 50 yıl önce çekildi. Eski liseli gençler, Nisan ve Mayıs aylarındaki piknik günlerini kaçırmazdı. Batman Sanat Enstitüsü’nün ilk mezunlarından oluşan bazı simalar; (Beyaz tişörtlü) Masum Kırşan, Şefik Aydın, (Oturanlar); Burhan Ekinci, Mehmet Kara, İbrahim Baylan, yerde uzanan ise Batman eski Devlet hastanesi Başhekimi Dr. Ahmet Yıldız.

YAZ GÜNLERİNDE TPAO 2 NOLU HAVUZ

50 Yıl öncesinde de şimdiki gibi Batman’ın ‘yaz’ları sıcak geçerdi. Batman’lı gençler, TPAO’nun havuzlarına akın ederdi. Diyarbakır SSK Şube Müdürlüğü’nden emekli olan ve Antalya yerleştikten sonra kısa bir süre önce hakkın rahmetine kavuşan Şehmus Kıdır ve Mehmet Akıntürk, TPAO’nun 2 nolu havuzunda serinlemeye çalışırken objektiflere böyle yansımıştı.

SANAT ENSTİTÜSÜ’NÜN İLK MEZUNLARI

Batman Sanat Enstitüsü’nün ilk mezunlarından dört simadan biri aramızda değil. Batman eski Devlet Hastanesi Başhekimlerinden Dr. Ahmet Yıldız, Davut Suna, Aydoğdu Üstündağ ve merhum Burhan Çelik’in, 70’li yılların başında okul bahçesinde çektiği siyah-beyaz kare. Eski atölye, lojman ve okulun yerini yeni yapılar aldı.

1969 BATMAN GENÇLİK SPOR

Batman Petrolspor’dan sonra 1960’lı yılların ortalarında kurulan amatör takım Batman Gençlik Spor’du. İşte 1968-69 sezonunda Batman Gençlik Spor’un kadrosu; “(Ayaktakiler) Sabri Baldak, Enis Sanır, Cemal Kadem, merhum Tevfik Bedir, Mehmet Akıntürk, Muzaffer İnağ, Metin Ünal. (Oturanlar), Merhum Şehmus Durak, Fethi Baysal, merhum İzzet, Sabahattin Öztürk, Orhan Biber ve Tahsin Fırat.”

SANAT ENSTİTÜSÜ’NDE OKUYAN ESKİ HAKEM

Aslen Elazığlı Osman Erdal Fırat, 2 yıl süreyle Batman Sanat Enstitüsü’nde okudu. 1969 yılında Elazığ Fırat Üniversitesi elektrik mühendisliği kazanan eski futbol hakemi Fırat’ın ağabeyi Erol Fırat, uzun bir süre önce TPAO Batman Bölge Müdürlüğü’nde çalıştı. Eski Milli futbol hakemi Osman Erdal Fırat, 1992 yılında hakemliği bırakmıştı.

Editör: TE Bilişim