70’LERDE 23 NİSAN BAYRAMI

Yıl, 1970… 23 Nisan Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda emekli eğitimci Ekrem Demir, kız kardeşi Şükran Işık ile 51 yıl önce okul bahçesinde çektirdiği bayram hatırası. Şimdilerde Mehmet Akif ilkokulu olarak bilinen ‘Devrim ilkokulu’ İluh Tepebaşı’ndaki ilk eğitimin yuvasının ardından ikinci okuldu. Batman’da uzun yıllar İngilizce öğretmenliğini yapan Demir, emekli olduktan sonra eczacılık yapıyor.

İLUH’A KOMŞU İLKOKUL

Burası, İluh deresi yakınındaki Mehmet Akif İlkokulu bahçesi. Uzun yıllar ‘Devrim İlkokulu’ olarak eğitimin verildiği Batman’ın eski okulunda bürokrat ve eğitimciler yetişti. Şimdilerde İstanbul’da cildiye uzmanlığını yapan kardeşi Ektan Demir ile 50 yıl önce Devrim ilkokulunun bahçesinde hatıra kare çeken Şükran (Demir) Işık, torun sahibi.

ÖĞRETMEN ADAYLARI HATIRASI

Tarih, 05.04.1971. Yozgat-Alaca höyük’te tarihi geziye katılan öğrenciler arasında Batmanlı Sadun Çiftçi de yer alıyor. Çiftçi, Muş ve Batman’da uzun yıllar görev yaptıktan sonra emekliye ayrıldı. Bu  siyah-beyaz karedekilerin çoğu şimdilerde emekliye ayrıldı.

50 YILLIK FOTOĞRAF

Yıllarca İluh Mahallesi’nde oturan TPAO Batman Bölge Müdürü Mustafa Demir’in baba annesi Hacı Cemile Demir, kısa bir süre önce hayata veda etti. Kızları Naciye, Şükran, Naşide ve oğlu Ekrem Demir’in, 50 yıllık siyah-beyaz karesi. Aslen Akça (Tilmizli) olan Demir ailesi, uzun yıllar İluh Mahallesi’nde yaşamını sürdürdü.

SANAT ENSTİTÜSÜ’NDE MİLLİ GÜVENLİK HOCASI

Yıl, 1970. Batman Sanat Enstitüsü’nün girişinde hatıra kare çekenler arasında Milli Egemenlik Dersi’ne giren eski Askerlik Şube Başkanı. Yanındaki öğrenciler ise Burhan Çelik, Mehmet Kara ve Burhan Ekinci.

BATMAN SANAT ENSTİTÜSÜ ÖĞRENCİLERİ

Batman Endüstri Meslek Lisesi’nin ilk öğrencilerinden bir grup. Siyah-beyaz karede yer alan bu öğrenciler şimdilerde Batman dışında yaşıyor. Mehmet Tekin ve Aziz Yıldırım’ın öğrencilik döneminde elbiselerinin şıklıklarıyla dikkat çekiyor.

Editör: TE Bilişim