2001 HASANKEYF HATIRASI

Yıl, 2001. Batman Valisi İsa Parlak’ın konuğu eski Adalet Bakanı Mahmut Oltan Sungurlu’ydu. Baraj tartışmalarının olduğu yıllarda ünlü konuk ve Bakanların peş peşe geldiği heyetleri karşılayan dönemin Batman Valisi İsa Parlak, eski Milli Savunma ve Adalet Bakanı Sungurlu’yu kalede konuk etmişti. 2001 Yılında Hasankeyf’e gelen Sungurlu, antik kente hayran kalmıştı.

ESKİ VALİLİKTE ‘TÜTÜN’ TOPLANTISI

Yıl, 1994. Dönemin DYP İl  Başkanı ve eski Milletvekili Faris Özdemir’in ağırladığı Devlet Bakanı Nafiz Kurt, bölgedeki tütün üreticilerinin sorunları dinlemişti. Eski Valilik makamında dönemin Vali vekili Ahmet Soley’i ziyaret eden Bakan Kurt’a, Diyarbakır eski milletvekili ve Bakan Salim Ensarioğlu da eşlik etmişti. Eski Bakan Kurt, uzun bir süre önce yaşama veda etmişti.

KAZIM USTA, 80’LERİN LOKANTACISIYDI

Aslen Kozluklu olmasına rağmen esnaflığı yıllarca Batman’da geçen Kazım Başalak’ın, 1980’lerde Cumhuriyet meydanında açtığı ‘Kazım Usta Lokantası’ yerli ve yabancıların ilgi gösterdiği mekanlardandı. Eski lokantacılardan merhum Mehmet Tarhan ve Finlandiya’da yaşamını sürdüren Nazım Usta’nın da görev yaptığı eski lokanta, bayram etkinlikleri, partilerin miting ve özel günlerde dolup taşardı. Şimdilerde mesleği bırakan Kazım Başalak Usta, ızgara ve mahalli yemekleriyle adından söz ettirdi.

ÇELİKER’İN BATMAN HAYALİ

Kapatılan Refah Partisi’nde 1989 yılında Siirt Belediye Başkanı seçilen Fahri Çeliker, 1993 yılında Batman Çağdaş Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Arif Arslan’a, Batman’ın Siirt’e bağlı olduğu yıllarda petrol kentine olan özlemi dile getirmiş ve petrolün bulunmasıyla Siirt’teki önemli iş insanlarının Batman’a yerleştiğini anlatmıştı. Eski politikacı Çeliker, şimdilerde İstanbul’da yaşıyor. İşte 28 yıl önce Arslan ile Çeliker’in eski Belediye binasında çektiği hatıra kare.

PETROLSPOR, KOLEJ GİBİ EKİPTİ                                                        

Batman Petrolspor, bir zamanlar ‘Kolej’ gibi bir ekipti. Tek tip kıyafetlerle deplasmanlara çıkan Kırmızı-Beyazlı ekip, bölgede ‘Amatör Grup’ şampiyonu olduğu 1983-84 sezonunda parmakla gösterilmişti. Kırmızı-beyazlı ekibin kaptanlığını Fadıl Kayra yaparken, 37 yıl önce Kırmızı-beyazlı formayı kaleci Zeki Erken, Tarık Yurttaş, Nevzat Fırat, İlhan Erken, Bülent Atalay, Mustafa Güç, Metin Sevim, Ayhan Demirhan, Hasan Çınar ve Celil Ayhan giymişti. Petrolspor futbolcuları, Diyarbakır’ın eski stadyumun şeref tribününde objektiflerimize böyle yansımıştı.

PETROL’ÜN EMEKÇİLERİ

Yıl, 1986. Batman Petrolspor’u amatörden profesyonel lige taşıyan dört fedakar sporcusundan ikisi yaşama veda etti. Kırmızı-Beyazlı ekibi otobüsüyle Aydın’a götüren tecrübeli kaptan Mahfuz Kubba da aramızda değil. Aydın’da kamp yaptığı otel önünde Kubba’nın emektar otobüsü önünde Petrol’ün emektar kaptanlarından merhum Halil Türe, Fadıl Kayra, eski antrenör Mehmet Apari, Cahit Sönmez ve merhum Veysi Olgun, objektiflerimize böyle poz vermişti.

Editör: TE Bilişim