HASANKEYF’Lİ MİLLİ PİYANGO BİLETLERİ

Mardin’den Batman’a bağlanışının üzerinden bir yıl geçmeden Milli Piyango İdaresi, tarihi ilçe Hasankeyf için özel bilet bastırmıştı. 19 Ocak 1991 tarihli piyango biletleri 10000 liralıktı. ‘İllerimiz Dizisi’ Tarihi “Hasankeyf Köprüsü” yazılı ve dörtte bir Milli Piyango biletinin üzerinden tam 30 yıl geçti. Eski Hasankeyf’in manzarası da Milli Piyango’nun arşivlerinde hatıra kaldı.

GÜLTEPE SEMTİNİN OLMADIĞI YILLAR

Yıl, 1993. Gültepe Mahallesi’nin olmadığı dönemdi. Sadece Gültepe değil, komşusu Tilmerç köy statüsündeydi. Belde Mahallesi de yoktu. GAP Mahallesi’ne ise ‘küme evler’ deniliyordu. DSİ Şube Müdürlüğü’nün de henüz olmadığı Batman’da, Esentepe’ye komşu tek mekan Kenan Konaç’a ait akaryakıt istasyonuydu. Tek şeritlik yolun dubleye dönüştürülmesi çalışmaları kapsamında Karayolları, Esentepe’nin çevresini genişletirken, iş makinelerinin çalışması objektiflerimize böyle yansımıştı. Şimdilerde kentin en hareketli ve işlek güzergahlarından biri hava limanı caddesi oldu.

BU ALAN KONUT DOLDU

Bu kare, 2000 yılından önce çekildi. Burası Esentepe’nin hemen arkasında şimdi ki Batman Barosu’nun bulunduğu yer. Esentepe arkasındaki tepeler, konut alanına dönüşmemişti. Eski Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. merhum İsmet Taş’ın eski apartmanının yer aldığı Batman-Silvan-Kozluk eski karayolu güzergahı tek şeritti. Batman’ın merkez nüfusu ise 213.000 idi.

ESKİ BAKAN ÖĞRENCİ MASASINDA

1999 Yılında Adalet Bakanlığını yapan DSP’li Hikmet Sami Türk, Batman gezisinde Milli Güreşçi Mehmet Emin Şimşek İlkokulunun açılışına katılmıştı. Öğrencilerin çalışma masasında oturan eski Bakan Türk, dönemin Valisi Temel Koçaklar, eski Milletvekili Faris Özdemir, eski Milli Eğitim Müdürü merhum Tevfik Kale’den bilgi alırken, objektiflerimize böyle yansımıştı.

ARSLAN, PLAKETİNİ ÇETİN’DEN ALMIŞTI

Yıl, 1999. Dönemin TBMM Başkanı eski Dış İşleri Bakanı Hikmet Çetin’di. İstanbul Valisi Erol Çakır’ın da katıldığı törende Türkiye Gazeteciler Cemiyeti eski Başkanı merhum Nail Güreli de ödül alan Batman Çağdaş Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Arif Arslan’ı kutlamıştı. 1997-99 yılları arasında TBMM Başkanlığını yapan Çetin, Arslan’ı kutlarken, Güneydoğu’daki gazetecileri örnek göstermişti. Eski politikacı Çetin ile Arslan’ın TGC’deki ödül töreni hatıra karesi.

KOYU FUTBOLSEVERDİ

TPAO Batman Bölge Müdürlüğü’nün eski emekçilerinden Can Gencay, koyu Batman Petrolspor taraftarıydı. Yakalandığı amansız hastalığa yenik düşen Gencay, aramızdan erken almıştı. Gencay, Batman Petrolspor’un maçlarını kaçırmayan koyu futbolseverlerdendi.

Editör: TE Bilişim