MEYDANDA ESKİ POLİTİKACILAR

Batman’ın Cumhuriyet Meydanı, 2000’li yıllar öncesine kadar politikacıların uğrak yeriydi. Petrol şehrine konuk olan parti liderleri ve üst düzey bürokratlar, tarihi meydanda halkla iç içe olurdu. Dönemin Başbakanı merhum Mesut Yılmaz ve TBMM eski Başkanı Hüsamettin Cindoruk’la Cumhuriyet Meydanında Batmanlılarla buluşmuştu. Meydandaki eski taksi durağı önünde toplanan bir grup kitleyi dinleyen esik politikacılara eşlik eden bazı simalar aramızda yok. İşte Batman’ın Cumhuriyet Meydanı’nın 90’lı yılların manzarası.

ÇOK AMAÇLI TOPLUM MERKEZİNİ AÇANLAR

Yıl, 1997. Dönemin Batman Valisi Temel Koçaklar idi. Sosyal Hizmetler İl Müdürü ise Ali Tarhan’dı. Güneykent Mahallesi’ndeki Mobil petrol firmasına ait tesisleri ‘Çok Amaçlı Toplum Merkezi’ne dönüştürecek projeye Vali Koçaklar, büyük destek vermişti. Eski Valilik Konağında Ankara’dan gelen heyete eşlik eden eski müdür Tarhan ve üst düzey bir konuk objektiflerimize böyle yansımıştı.

TARHAN’IN SEÇİM KAMPANYASI

Beşiri-Bahçeli’den Eşref Tarhan, 1999 Genel seçimlerinde Batman Milletvekili birinci sıra adayıydı. O dönemler CHP’ye hava getiren Tarhan, basın kavşağındaki eski özel sağlık kliniği yerinde açtığı seçim lokali dolup taşardı. İşte Tarhan’ın 1999’da seçim lokalinde partilerle çektiği hatıra fotoğraf.

ARAMIZDA YOKLAR

Beşiri İkiköprü eski Belediye Başkanı Ali Kıyanç, beldesinde üç dönem uzun süreli başkanlık yapan renkli bir simaydı. İkiköprü’ye kazandırdığı ilk eğitim yuvasına dönemin Milli Eğitim Müdürü Tevfik Köksal, Beşiri eski Kaymakamı ve eski politikacı Davut Apaydın’ı davet eden Kıyanç, eğitim yuvasının açılışında halay çektiği eski Milli Eğitim Müdürü Köksal ile yaşama veda etti.

BEŞİRİ’DE YOL HATIRASI

Yıl, 2001. Dönemin Batman Valisi İsa Parlak, eski Köy Hizmetleri Müdürü Fahri Karakaya ve eski İl Genel Meclis Üyesi Servet Apaydın’la birlikte Beşiri ilçesinin köylerine çıkarma yapmıştı. İki katlı kerpiç konağın da renk kattığı hatıra karede eski Basın ve Halka İlişkiler Müdürü İzzet Siraçoğlu ve Beşiri eski Kaymakamı da bulunuyor.

 AYRILMAZ ÜÇLÜYDÜ

Batman SSK Hastanesi eski doktorlarından İzzettin Sütçü,  Can eczanesi işletmecisi Silvanlı Münir Can ve Mobil petrol şirketinde şoför Mehmet Ali’den geride kalan hatıra bir fotoğraf. Bir zamanlar Batman’ın sempatik olan bu üçlüsü, boş zamanlarını eski SSK Hastanesi karşısındaki Can Eczanesi’nde zamanlarını geçirirdi. Dr. Sütçü ve Münir Can şimdi aramızda yok.

Editör: TE Bilişim