BATMAN LİMANINDA BİR BAŞBAKAN

1993-96 Yılları arasında Başbakanlık yapan Tansu Çiller, 1994 yılında Batman’a konuk olmuştu. Eski hava limanı Apronunda karşılanan Çiller’e, Başbakan Yardımcısı Erdal İnönü, eski Genelkurmay Başkanı ve Milli Savunma Bakanı Doğan Güreş ile Batman’ın Jeoloji mühendislerinden eski Devlet Bakanlarından Esat Kıratlıoğlu da eşlik etmişti. Kristal Park’ta bazı bakanlarla konuklayan Çiller, dönemin TPAO yöneticilerine teşekkür etmişti. Karede yer alan İnönü ve Güreş, tatile çıktı. Eski petrolcülerden Kıratlıoğlu, 1959-64 yılları arasında Batman TPAO Bölge Müdürlüğü’nde görev yapmıştı.

KRİSTAL’DEN GERİ KALAN KARE

Türkiye Petrolleri Batman Bölge Müdürlüğü’nün Kristal Parkı, efsane Müdür merhum Mehmet Yamaç tarafından 1989 yılında hizmete açılmıştı. 25-30 Yıl önce TPAO yöneticileri ile petrol emekçilerinin, haftanın yorgunluğunu attığı yer Kristal Park’tı. Eski Bölge Müdürü merhum Mehmet Yamaç’ın, TPAO ünite yöneticileriyle birlikte katıldığı Kristal Park’ın bir dizi etkinlik dolu günler geride kaldı. TPAO eski Bölge Müdürü Erdal Ahıska’nın da aralarında bulunduğu eski petrolcülerin katıldığı etkinlikten bir fotoğraf.

AİLE PARKLARI BETON YIĞINI OLDU

Yıl, 1988. Burası Cumhuriyet Caddesi. Aile Çay Parkının olduğu güzergah, son 30 yılda betonlaştı. DDY raylarına komşu olan eski aile çay parklarının yeni yapılar aldı. Cadde güzergahı ortasındaki refuj da kaldırıldı. Cumhuriyet Meydanının da değiştiği eski cadde ile güzergahlardaki resmi kurum ve kuruluş binaları da adres değiştirdi.

90’LARIN SERGİLERİ

Batman’ın il oluşundan sonra ikinci Milli Eğitim Müdürü Şahin Aksoy’du. 1990 yılında ‘İl’ olan Batman’ın ilk Kültür Müdürü ise Ahmet Bulduk idi. Aslen Elazığlı Bulduk, 1994 yılında yakalandığı amansız hastalığa yenik düştü. İşte HEM’in yılsonu sergisine katılan Batman’ın 90 yıllardaki müdürlerden Aksoy ve merhum Bulduk.

NEREDE O ESKİ PETROLCÜLER

1990’larda TPAO’da ‘erken emeklilik’ furyasına karşı petrol emekçileri, bir dizi eylem gerçekleştirmişti. Petrol-İş Sendikası’nın organize ettiği eylem, TPAO Batman Bölge Müdürlüğü hizmet binası önünde gerçekleşmişti. Eski petrol emekçileri, basın açıklamasının ardından ünitelerin yolunu tutmuştu. Bu karede yer alan petrolcülerin çoğu emekliye ayrıldı.

GÖK VE BAŞAK ARAMIZDA DEĞİL

1995 Yılında adını yaptırdığı camiyi veren eski iş insanı Şevket Başak ve Batman eski Belediye Başkanı Salih Gök, uzun bir süre önce yaşama veda etti. Dönemin Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Nuri Yılmaz’ı ağırlayan iş insanı Şevket Başak ve Batman eski Belediye Başkanı Salih Gök, yan yana oturmuş. Batman eski Valisi Necati Develioğlu ve beraberindeki heyet, Batman’ın ilk günlük gazetesi Çağdaş’ı incelerken, o an objektiflerimize böyle yansımıştı.

Editör: TE Bilişim