BİR TARİH KAPANDI

TPAO Batman Bölge Müdürlüğü’nün eski baş sondörlerinden merhum Hasan Güven’in 98 yaşındaki eşi Makbule Güven de bir süredir yerleştiği İstanbul’da yaşama veda etti. Torunu profesör Gökşen Şimşek, bakın ninesine duyduğu özlemi nasıl anlatıyor; “Anne annem, Medeniyetlerin beşiği Midyat da Müslüman, Hristiyan ve Süryanilerle beraber zenginliğinin kıymetini bilerek büyüyor. 20 yaşındayken Batman-Meymuniye petrol kampında Hasan Güven’le tanışarak dünya evine giriyor. Bu evlilikten ona emanet edilen dokuz çocuk annesiydi. Bir asra yakın yaşadığı bu hayatta çok fazla dost biriktiren, neşesini, enerjisini, misafirperverliğini anlatmakla bitiremediğimiz canım pamuk anne annemi evlatları İhsan ve Nevzat ile değerli torunum Burak’ın yanına gönderdik.”

BEDRETTİN AĞA KONAĞINDA HATIRA

Gercüş ilçesinin eski konaklarından biri de halen eski siyasetçi Bedrettin Ekmen’in oturduğu tarihi yapıdır. 2000’li Yıllar öncesinden Gercüş Belediye Başkanlığını Ekmen’in yaptığı CHP’de, Ankara’dan gelen eski parti yöneticilerinden Yaşar Seyman’ın da aralarında bulunduğu heyeti takip eden Batman Çağdaş Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Arif Arslan da haberleştirmişti. Karede bulunan ‘Melle Burhan’ ise geçirdiği kalp krizi sonucu yaşama veda etti.

TARHAN’IN CHP’Lİ YILLARI

Yıl, 1999. CHP Batman Milletvekili adayı Eşref Tarhan’dı. Belediye Başkan adayı ise Sıddık Terece idi. Eski Belediye Başkanı Bedrettin Ekmen, CHP’nin Batman eski İl Başkanı Necati Demirhan ile Abdullah Zorluoğlu’nun da aralarında bulunduğu eski partililer, Tarhan ve Terece’ye tam destek vermişti. Karedeki eski iş insanlarından Eşref Akın ise hayata veda etti. Eski CHP’liler, Nasıroğlu iş merkezinde objektifimize böyle yansımıştı.

BATMAN’IN ESKİ SİYASETÇİSİYDİ

Bir zamanlar Batman’ın siyasetine yön veren siyasetçilerden biri de Abdurrahman Ekmen idi. Milli Nizam, Milli Selamet, Refah ve Saadet Partisi’nin eski kurucularından olan Ekmen, bir süre önce hayatını kaybetti. Merhum Sait Ramanlı döneminde Batman Belediyesi’nin ilk katipliğini yapan Ekmen, eski Belediye Başkanlarından Ataullah Hamidi’nin de vekilliğini yapmıştı.

CHP’DE BAŞKAN ADAYI TERECE’YDİ

Batman’ın tanınmış simalarından Sıddık Terece, 1999 yerel seçimlerinde Belediye Başkanlığı’na aday olmuştu. İlk kez aktif siyasette yer alan Terece, aldığı oylarla partiye ivme kazandıran isimdi. Terece, aktif siyaseti 1999 seçimleri sonrasında bırakmıştı.

Editör: TE Bilişim