Batman’ın eski politikacıları, geçmişte mütevazi şekilde seçim kampanyalarını yürütürdü. O politikacılardan biri de geçen hafta yaşama veda eden eski Devlet Bakanı Adnan Ekmen idi. Eski bürokratların eşleri, Batman’ın ücra mahallelerini dolaşırdı. Batman’ın ilk günlük gazetesi Çağdaş’ın, ‘yılın başarılıları’ yarışmasında ‘Başarılı Futbolcu’lara eski stadyumda düzenlenen törene dönemin üst düzey yöneticileri de katılırdı. İşte Batman’dan bir kesit kare…

EKMEN, 1987’DE SEÇİM KAMPANYASINDA
Geçen hafta hayatını kaybeden ve doğduğu Batman’ın Gercüş ilçesinde toprağa verilen eski Devlet Bakanı Adnan Ekmen, 1987 yılında SHP’den Milletvekili adaylığını Mardin’de bırakmıştı. 1991 Seçimlerinde ise Ekmen, ayni partiden Batman Milletvekili seçilmişti. Seçim kampanyasını mütevazi bir şekilde sürdüren Ekmen, Mardin’in Kızıltepe ilçesinde bir seyyar satıcıyla sohbet ederken, objektiflere böyle yansımıştı.

ÜCRA MAHALLE’DE VALİ EŞİ
Yıl, 1997. Dönemin Valisi Temel Koçakların eşi Sabahat hanım, hafta sonları soluğu Batman’ın ücra semtlerinde alırdı. Eski Valilik Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü İzzettin Siraçoğlu’nun da eşlik ettiği ‘mahalle gezi’lerinde Vali Perçinlerin eşi Sabahat hanım, gençlerle sohbet eder, voleybol oynardı. İşte Hürriyet Mahallesi’nde Sabahat hanım ile semtteki bazı gençler.

HEYETLERİN UĞRAK YERİ KALEYDİ

2000 Yılları öncesinde Batman’ın tarihi ilçesi Hasankeyf, yurt içi ve yurt dışından gelen heyetlerin ilk uğrak yerlerindendi. Tarihi ilçeye konuk olanlar, kaleye çıkıp sessiz ve derin akan Dicle nehrini seyrederdi. Kalabalık bir heyetin Hasankeyf kalesindeki incelemelerinden bir kare.

1988’DA STADYUM DA ÖDÜL TÖRENİ
Batman’ın Siirt’e bağlı olduğu son yıllardı. Yıl, 1988. Dönemin Siirt Valisi Selami Teker’di. Batman’ın son Kaymakamı merhum Ali Ülger ve Batman Çağdaş Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Arif Arslan’ın da konuşma yaptığı Batman Çağdaş’ın ‘Ödül Töreni’nde eski Petrolspor’lu Şahabettin Yanar ile Belediyesporlu Erol, ödüllerini eski Vali Teker’in elinden almıştı. 16 Mayıs Şehir stadında Batman Belediye-Mardin maçı öncesinde düzenlenen ödül törenine futbolseverler de büyük ilgi göstermişti.

TPAO’NUN EMEKTAR SAHASI
TPAO Batman Bölge Müdürlüğü’nün emektar futbol sahasında sayısız müsabakalar oynandı. TPAO’nun eski sembollerinden olan Beyaz Saray’ın gölgesindeki emektar sahada Batman amatör takımlarının müsabakalarını oynadığı yerdi. Batman’ın eski iş insanlarından Şehmuz Demir’in başkanlığı döneminde bir sezon da 3. Ligde oynayan Demirspor’un emektar futbolcularından Sait Turan, kaptan Aydın, Ahmet Demirdağ, Salih ve Harun’un da aralarında bulunduğu on bir, başarılı bir sezonu geride bırakmıştı. Demirspor’u başarıya götüren antrenör ise Mecit Kanağı’ydı. Eski Petrolspor’lu Halit Beytüt’ün de hatıra çektiği emektar sahanın 90’lı yılların manzarası.

Editör: TE Bilişim