Batman’ın bazı ilçelerinde bazı Kaymakamlar, Vali Yardımcılığı görevini sürdürdü. 2000’li Yıllarda Kozluk ilçe eski Kaymakamı Azmi Çelik ise 2014 yılında Batman Valiliğini yaptı. Hasankeyf’in eski yerleşim birimindeki tarihi eserler, taşınmadan önceki manzaralarının bulunduğu eski Batman’dan bir kesit kare daha…

İKİ ESKİ VALİDEN BİRİ KAYMAKAMDI

Yıl, 2001. Yer, Kozluk ilçesinin Bekirhan beldesi. Dönemin Batman Valisi İsa Parlak’tı. Belde’deki törende Parlak’ın yanında oturan ise Kozluk Kaymakamı Azmi Çelik’ti. Kozluk eski Kaymakamı Çelik, 2014 yılında Batman Valisi olmuştu. Bekirhan’daki eğitim yuvasının açılışında dönemin Emniyet Müdürü Tahir Bayındır, Milli Eğitim Müdürü Tevfik Köksal, Bekirhan eski Belediye Başkanı Yahya Demir ve eski Sosyal Hizmetleri İl Müdürü Ali Tarhan’ın da aralarında bulunduğu karenin üzerinden tam 20 yıl geçti. Fotoğraf karesindeki Batman’ın iki eski Valisi’ne yakın duran eski İl Milli Eğitim Müdürü Köksal ile Bekirhan eski Belediye Başkanı Demir hayatını kaybetti.

KOÇ KÜLLİYESİNDEN TAŞINAN MİNARE

Yıl, 2002. Şimdilerde baraj gölü havzasında kalan Süleyman Koç Külliyesinin bulunduğu tarihi dokudan taşınan tek yapıt Süleyman Koç minaresiydi. Eski külliye alanında incelemelerde bulunan heyete, dönemin Hasankeyf Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Abdurrahman Yiğit, bilgi vermişti. Eski Hasankeyf Kaymakamı ile heyet, Yiğit’i pür dikkat dinlemişti. Tarihi minare arkeopark alana taşınırken, eserlerin bir kısmı ise üzerine beton bırakılıp su altında kaldı.

PETROL SAHASINDA BİR VALİ

Yıl, 1997. Yer, Kozluk ilçesine bağlı Ünsaldı köyü sınırlarında açılan petrol kuyusunda incelemelerde bulunan Vali Temel Koçaklar’dı. Eski TPAO Batman Bölge Müdürü Talat Atalay, TPAO eski Bölge Müdür Yardımcısı İsmail Bezek’in de aralarında bulunduğu eski petrolcüler, Vali Koçaklar’a petrol sondajıyla ilgili brifing vermişti. Koçaklar, sahada kalan petrolcülerin barınma yerlerini incelerken objektiflerimize böyle yansımıştı.

HASANKEYF’TE ESKİ İKİ BAKAN

2001 Yılında Hasankeyf’te iki eski Bakanı karşılayan Vali İsa Parlak’tı. 1997 ile 2002 yılları arasında Kültür Bakanlığını yapan Mustafa İstemihan Talay ile 11 Ocak ila 28 Mayıs 1999 yılları arasında Turizm Bakanlığını yapan gazeteci-yazar Ahmet Tan, tarihi Hasankeyf’te bir dizi incelemede bulunmuştu. 20 Yıl önce dönemin eski Sanayi ve Ticaret İl Müdürü Abdulkadir Ekmen, Kültür Şube Müdürü Şehmus Kartal ve eski İl Müftüsü Yüksel Kaymak’ın da aralarında bulunduğu il yöneticileri, iki Bakanı karşılaşmıştı. İşte o karşılamadan geride kalan kare.

PETROL’ÜN BASKETBOL TAKIMI VARDI

Bir zamanlar spor aktiviteleriyle ön planda olan Batman Petrolspor Kulübünün Basketbol takımı, turnuvaların gözde ekibiydi. Merhum Fahri As ve Halil Yıldız yönetimindeki Basketbol takımında forma giyenler; “Remzi Boztepe, İsmail Ertuğrul, Hayrettin Uruğ, Heydetullah, Mehmet Boğuş, Kemal Tuğcu, Yılmaz Raman, Nurettin Sualp, Muharrem Okuyucu, Murat Şimşek, Burhan Ayhan, İbrahim İlçin, Cemil Ertuğrul ve Hüseyin Güzel.”

1990’DA DİYARBAKIR MAÇI

1990 Yılında komşu il Diyarbakır’ın takımıyla eşleşen Batman Petrolspor Basketbol takımı başarıyla adından söz ettiriyordu. İşte o eski basketbol takımında forma giyen başarılı sporculardan bazı simalar; “Antrenör Ramazan Kanat, Avukat Rıfat Ekmen, Kemal Tuğcu, Remzi Boztepe, İsmail Ertuğrul, Kubilay Tarhan ve antrenör Halil Yıldız.”

Editör: TE Bilişim