Bir zamanlar Batman’ın siyasetine damga vuran simalar şimdilerde aramızda değil. 61 Yıllık Kulüp Petrolspor sadece futbol değil, sporun her branşında iddialı bir kulüptü. Batman’ın ilk semt sahalarından Aydınkonak’taki ‘spor kompleksi’ şehrin göbeğinde kaldı. İşte Batman’ın düne dair farklı kareleri…

ARAMIZDA OLMAYAN BELEDİYE BAŞKANLARI

25 Haziran 1993 ile 6 Mart 1996 yılları arasında Başbakanlık yapan Tansu Çiller, 1995’te dönemin Dış İşleri Bakanı Hikmet Çetin ile Batman ziyaretinde hava limanındaki karşılamada üç eski Belediye Başkanı da şimdilerde aramızda yok. Beşiri eski Belediye Başkanı Ahmet Karabulut, Bekirhan Belediye Başkanı Yahya Demir ve Kozluk Belediye Başkanı Fazıl Ayhan, geçirdikleri kalp krizi sonucu uzun bir süre önce aramızdan ayrılırken, Batman hava limanındaki karşılama töreninden ise geride bu hatıra kare kaldı.

BİLGİN’LE ÖDÜL HATIRASI

Yıl, 1994. Dönemin Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Bilgin, Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti’nin ödül töreninde. Ödül alan gazeteciler arasında bulunan Batman Çağdaş Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Arif Arslan’ı, Bilgin kutlarken o an objektiflerimize böyle yansımış. Eski Başkan Bilgin, halen Kırıkkale Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanlığı görevini sürdürüyor.

VALİ’YE BÜYÜKELÇİ ZİYARETİ

2001 Yılına kadar Batman Valiliği, Meydan Mahallesi’ndeki eski konaktaydı. Şimdilerde Meydan Ortaokulu’na dönüşen eski Kaymakamlık ve Valilik konağı, sayısız ünlü konuk ağırladı. İşte 2000’li Yılların başında dönemin Batman Valisi İsa Parlak’ı ziyaret eden Türkiye’nin ABD elçisi, ABD’nin turistik bölgelerini içeren katalog armağan etmişti. Vali Parlak ve Büyükelçi’nin samimi pozları objektifimize böyle yansımıştı.

BATMAN PETROL’ÜN VOLEYBOL EKİBİ

TPAO’da bir zamanlar gerek yüzme gerekse de spor salonlarında aranılan isim antrenör merhum Fahri As’tı. Halil Yıldız ve Ramazan Kanat ile birlikte spor salonlarını geliştiren merhum As, Batman eski Turkcell Bayii İsmail Ertuğrul’un da aralarında bulunduğu Petrolspor Voleybol takımında forma giyenleri, Melih Genca spor salonlarında sporsever yalnız bırakmazdı.

İLK SEMT SAHASI AYDINKONAK’TAYDI

Amatör lig müsabakaları için ilk yapılan semt sahası, Aydınkonak’taydı. Batman-Siirt çevre yoluna yakın saha 1990’lı yılların ortalarında yapıldı. Batman’ın köklü takımlarından Yeşiltepe’nin eski kalecisi Reşat Gülsever’in uzun yıllar sahiplendiği ‘Yeşil-Kırmızılı’ ekipte eski futbolcular Sait Turan, Ahmet Demir, Sultan Yılmaz, Murat Karaalp ve eski Petrolspor’lu Kenan Köylü de forma giymişti.

Editör: TE Bilişim