BİR ZAMANLAR TÜPRAŞ ETKİNLİĞİ

1955 Yılından beri bacası tütün ülkenin ilk rafinerisi olan Batman TÜPRAŞ’ta 2007 yılına kadar geleneksel yıldönümlerinde işçiler, takdirname ile ödüllendirilirdi. Yılın son ayında yapılan yıldönümlerine davet edilen dönemin yöneticileri, Petrol-İş Sendikası yöneticileri ile eski medya mensupları, petrol emekçilerinin sevinçlerine ortak olurdu. Yıl, 2004. Dönemin TÜPRAŞ Batman Rafineri Müdürü Ümit Erdem, döneminde TÜPRAŞ’ın sosyal tesislerindeki etkinlikte Batman Çağdaş Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Arif Arslan, şimdilerde emekliye ayrılan Rıfat Çelebi’nin takdirnamesini verirken objektiflere böyle yansımıştı. Yıllar sonra TÜPRAŞ Batman Rafinerisi’nin emektarları Rıfat Çelebi ile Ahmet Tekin, gazeteci-yazar Arif Arslan’la bir araya geldi.

YILLARIN GELENEĞİ

Batman’da yılların ‘kültür’ geleneği olan ‘tandır’ ekmeği Batman’ın kenar mahallelerinde sürüyor. Batman’ın ücra mahallelerinde 25 yıl önce tandırların başına giden ev hanımları, yoğurdukları hamurla hazırladıkları tandır ekmeğin tadına ‘doyum’ olmazdı. Son yıllarda tandır ekmeğe talep olunca kent merkezinde peş peşe tandırlar kuruldu.

EVLENDİRME MÜDÜRLÜĞÜ REKORU ONDA

Yıl, 1998. Dönemin Batman Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Mecit Korkut ve dönemin il yöneticilerinin katıldığı toplu nikah töreninde, Belediye Evlendirme Müdürü Nuri Turgut idi. Bugüne kadar Batman’da 70 bine yakın çiftin nikahını kıyan Turgut, Korkut paşa, objektiflerimize böyle yansımıştı.

TOPLU KONUT’TAN SORUMLU BAKANDI

DYP-SHP koalisyon hükümetinde Başbakan Yardımcısı Murat Karayalçın idi. Toplu Konut İdaresi’nden sorumlu Bakan ise Bismil-Tepe’li Salih Sümer’di. Diyarbakır ve Batman gezisine çıkan Karayalçın, toplu konutların olmadığı Batman’da, Bakan Sümer’le Batman’a ‘konut’ sözü vermişti.

AMATÖR SES YARIŞMALARI UNUTULDU

1994 ile 1997 Yılları arasında Batman Hava Meydan Komutanlığı yapan emekli Albay Muharrem Atak, Batman Müzisyenler Derneği’nin düzenlediği ‘1996-97 Amatör Ses Yarışması’nda Jüri’de görev almıştı. Eski sanatçılardan Bahri Tunç, Celal Yılmaz ve Mehmet Çiyan’ın da katıldığı yarışmada plaketle ödüllendirilen Atak’a, ödülünü küçük sunucu armağan etmişti.

Editör: TE Bilişim