BATMAN’DAN ANKARA’YA

1956 Yılında TPAO Batman Bölge Müdürlüğü’nde ‘Petrograf Jeolog’ olarak işe başlayan Mithat Tolgay, 1975 yılının Haziran’ın da ‘TPAO Genel Müdürlüğü Müşavirliği’ne atandı. 1971 Yılında da TPAO Arama Grubu Başkanlığı’na getirilen Tolgay, 1974’te de ‘Yatırımlar ve Ekonomik Planlama Dairesi Başkanlığı’na ‘Müşavir Jeolog’ olarak görev yapan Tolgay, 1955 Yılında TPAO’nun kurulmasından sonra Batman’da görev yapan ilk yöneticilerden biriydi.

TPAO BATMAN’DA İLK MUHASEBECİ

Aslen Kahramanmaraş-Andırınlı Latif Kayıran, 1959 yılında TPAO Batman Bölge Müdürlüğü’ne ‘maiyet memuru’ olarak göreve başladı. Batman-Dörtyol Boru hattının açılışında ‘İşletme Müdürlüğü’ne Muhasebe Şefi olarak görev yaptı. 1968 Yılında da tekrar TPAO Batman Bölge Muhasebe Müdürlüğü’ne atanan Kayıran, Batman Petrolspor’a Erdem Güzelses’i transfer etmişti. Milli Güreşçi Mehmet Esenceli’yi Batman’a getiren Kayıran, bir zamanlar TPAO’nun sosyal aktivitelerinin öncüsüydü.

1974-75 SEZONUNDA PETROL

Batman’ın ilk profesyonel takımı Petrolspor’un Asbaşkanı Ertuğrul Dumanlı idi. Petrolspor’un eski futbolcularından Aydın Aydın, antrenör Muzaffer Koyuncu ve Müjdat Demir’in görev yaptığı dönem 1974-75 sezonuydu. Petrolspor’un Teknik Direktörü ise Ağrılı Nihat Toğuç’tu. Türkiye Amatör Şampiyonasında büyük başarı elde eden Kırmızı-Beyazlıların, TPAO Stadındaki  hatıra karesinde yer alan futbolcular arasında şimdi ki Kulüp Başkanı Abdulvahap Akbaş da yer alıyor.

PETROL’ÜN 2. LİG ŞAMPİYONLUĞU

1996-97 Futbol sezonunda 2. Lige ‘merhaba’ diyen Batman Petrolspor’un, TPAO Kristal Park’ta ‘şampiyon’luk kutlaması görülmeye değerdi. Eski yöneticilerden Vahap Akbaş, Hidayet Eren, masör Çetin, Metin Şimşek ve Servet Soysal, objektiflerimize böyle yansımıştı.

TPAO’DA ÜNİTE MAÇLARI

Yıl, 1997. TPAO Batman Bölge Müdürlüğü’nün ‘Üniteler arası’ futbol turnuvasının gözde ekiplerinden İkmal Müdürlüğü ekibiydi. İşte İkmal takımında forma giyenler; “Abdurrahman, Fuat Kılıç, Zeki Türel, İhsan Bedük, Habip Tanrıseven, Mehmet Tekin ve Edip. (Oturanlar); Recep Demirhan, Şerif, Vahap Akbaş, Remzi Boztepe ve Kenan Köylü.”

KIZILCAHAMAM KAMPI

1996-97. Burası Ankara-Kızılcahamam kampı. Malatya’lı Teknik Direktör İsmail Tekin’in başında olduğu Petrolspor Ankara’ya yöneticilerle birlikte çıkarma yapmıştı. Petrol’ün eski yöneticilerinden Vahap Akbaş, Yaşar Sessiz, Aziz Azizoğlu, Nuri Kaya ve Recep Başalak, dönemin Petrolsporlu futbolcularla bu hatıra kareyi çekmişti. O dönemler Mehmet Ünver, kaleci Mehmet Demir, Bitlisli Faruk, Emin Tosun, Mehmet Şimşek, eski Belediyeli Volkan, Kerim, Okan Babahasan, Ahmet Demirhan ve Atilla’dan oluşan futbolcular Kırmızı-Beyazlılara en başarılı dönemi yaşatmıştı

Editör: TE Bilişim