TPAO STADINDA BİR 23 NİSAN COŞKUSU

Yıl, 1974. Yer, TPAO’nun emektar stadı. Atatürk İlkokulu’nun eski sınıf öğretmenlerinden Saadet Yıldırımer, öğrencilerinin 23 Nisan Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkusuna ortak olmuş. Aslen Siirtli olan Saadet hoca, uzun yıllar Batman’da hizmet verdi. 1980 Yılında Batman’dan ayrılıp İstanbul’a yerleşen Saadet hoca ile eski öğrencilerinin, bayram hatırası.

1970’LERİN KASETÇİLERİ

Batman’ın ilk müzik kasetçilerinden biri de TPAO emeklisi Engin Koyuncu idi. 1977 ila 1990 Yılları arasında Meydan Mahallesi eski PTT merkez şubesi karşısında Erdal kasetçilik mekanını açan Koyuncu’nun bir başka özelliği de yerel sanatçılara, özel anonslu kasetler doldurmaktı. Müzik kaset mekanının dört bir yanı eski sanatçıların afiş, poster ve kasetleriyle süsleyen Koyuncu, objektiflere böyle yansımıştı.

BATMAN’IN ESKİ SANATÇILARI

1980’lerde Batman’ın Müzik Evleri’ndeki sanatçılar, hem düğünlerde hem de etkinliklerde boy gösterirlerdi. Şemsettin Kalkan ile diğer yerel sanatçıların, katıldıkları özel günlerde sanatçılar önceden prova yapardı. Şemsettin Kalkan’ın eşlik ettiği Batmanlı bir ses sanatçısı, objektiflere böyle yansımıştı. Arabesk müziğe de ilgi gösteren Batmanlı bazı eski sanatçıların, “Derdim dünyadan büyük” yazılı afişleri de duvarları süslerdi.

BATMAN LİSESİ ÖĞRENCİLERİ

1978-79 Eğitim-öğretim sezonunda Batman Lisesi bahçesinde Edebiyat bölümü öğrencilerinden Şefik, Sıddık, Şemsettin, Nurettin, Hayrettin, Yılmaz ve Ahmet, o yıllarda geniş yakalı ceket ile İspanyol paçalı pantolonlarla dikkat çekiyor.

CENGİZ TOPEL’İN İLK ÖĞRENCİLERİ

1965-66 Eğitim-öğretim yılında Yeni Mahalle’de açılan Cengiz Topel’in ilk öğrencileri 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’nda katılmış. Bayram hatırası karesinde TPAO Stadına komşu eski Beyaz Saray binası ve TPAO Dispanser binası da görünüyor. Eski eğitim yuvalarından Cengiz Topel ilk öğrencileri arasında Necdet Güre ve emekli eğitimci Nusret Koyuncu da yer alıyor.

BATMAN LİSESİ MEZUNLARI

Batman’ın ilk lisesi olan ‘Batman Lisesi’nin eski mezunlarından siyah-beyaz bir kare daha. 1976-77 mezunlarından Yaşar Akın, Fikret Güneş, Ziver Aslan, Kenan Güney, Ferhan Özgen, Ersen Güzelses, Selim Özdemir, Nizamettin Özlük ve Ramazan Baldak’ın lise bahçesinde çektikleri hatıra kare.

Editör: TE Bilişim