45 YIL ÖNCE SANAT SOKAĞI

Burası 45 yıl öncesinin Sanat Sokağı’nın olduğu güzergah. Turgut Özal Bulvarı ile eski SSK Hastane Caddesi’ni bir birine bağlayan ‘Lise Caddesi’nde iki eğitim yuvası vardı. Bisikletlerin ‘moda’ olduğu dönemde öğrencilerin bir bölümü bisikletle okulun yolunu tutardı. Batman Lisesi ile Orta kısım olan ‘Ortaokul’ bölümü aynı bahçedeydi. Batman Lisesi’nin komşu olan ‘1 Nolu Sağlık Ocağı’ idi. Lise Caddesinin eski binalarından biri de Oran ailesine ait iki katlı binaydı. O güzergah, şimdilerde kentin en işlek yerlerinden biri oldu. Batman Belediyesi’nin son dönemlerde iyileştirme çalışmaları kapsamında ele aldığı Sanat Sokağı, mükemmel bir görünüme kavuştu.

BAYRAM COŞKULARININ YAŞANDIĞI SAHA

Tarih, 19 Mayıs 1975. Yer,TPAO’nun emektar sahası. 1970’li Yıllarda ulusal bayram törenlerinin adresi TPAO Stadı idi. Batman Lisesi öğrencilerinden Fahrettin Derebaşı, Veysi Göze, Mehmet Baduk ve Adnan Çiçek’in bayram hatırasından siyah-beyaz kare. Ulusal bayramlarda TPAO sahasındaki coşku görülmeye değerdi. TPAO’nun sembolü olan Beyaz Saray binasının yerinde günümüzde yeller esiyor.

İLK LİSE’NİN UNUTULMAYAN ÖĞRETMENLERİ

1981-82 Eğitim-öğretim yılı. Batman Lisesi’nde bir zamanlar öğrencilerin gönlünde taht kuran dört eğitimci; Tarih öğretmeni Ali Kama, Matematik öğretmeni Süleyman Talay Vefik, Çekmen Sultan Oral ve Cengiz Yaman.” Bu eğitimciler şimdilerde Batman’da yok ama öğrencileri hala sosyal medyada onları saygıyla anıyor.

İLK RADYOCULARDI

Batman’ın ilk radyolarından Doğuş FM’in sevilen iki siması Muzaffer Şimşek ve Şakir Baymaz. İkisi de aynı hastalıktan aramızdan ayrıldı. Eski Valilik binası karşısında uzun süre hizmet veren Batman’ın ilk radyolarından ‘Doğuş FM’in sevilen iki siması yakalandığı amansız hastalığa yenik düşmüştü.

SİTE  HAVUZLARINDA DÜĞÜN

30 Yıl öncesinde salonların olmadığı Batman’da, düğün ve nişan törenleri daha çok TPAO’nun havuzlarında yapılırdı. Site’de oturan gençler, düğün törenlerini kaçırmazdı. Batman’ın eski sanatçıları Bahri Tunç, İsa Büro ve Erdal Koyuncu’nun renk kattığı muhteşem düğünler görülmeye değerdi. 1987 Yılında 2 Nolu havuz başında yapılan bir düğün törenine katılan eski Site gençliğinden bazı simalar; “Vahap Şimşek, Murat Ayhan, Metin Şimşek, Tuna Durmaz, Orhan Erken, Kemal Şendur, Edip Çiçek ve Bülent Geyik.”

Editör: TE Bilişim