ESKİ MUHTARLAR ARAMIZDA YOK

Yıl, 1997. Aydın-Kuşadası’ndaki 16’nci Tarım Eğitim Sempozyumuna Batman’ın merkez ve köy muhtarları katılmıştı. İl Tarım Müdürlüğü’nün düzenlediği toplantıya katılan muhtarlar arasında yer alan Yediyol Köy Muhtarı Salih Ömeroğlu, Bıçakçı Köy Muhtarı Zeki Kerem ve İluh Mahalle Muhtarı Osman Gönül, hakkın rahmetine kavuştu. Bağlar Mahallesi eski Muhtarı Salih Mecitoğlu ile Tarım’ın eski teknisyenlerinden Celal Aksünger ve bazı muhtarlar, Kuşadası girişinde bu hatıra kareyi çektirmişti. Batman’ın eski muhtarlarının çoğu emekli oldu.

YILLARI TARIM’DA GEÇTİ

2006’nın Nisan’ın da Batman Tarım Teşkilatı’ndan emekliye ayrılan Emin Canpolat, 8 yıl süreyle Tarım İlçe Müdürlüğü ve 14 yıl da Şube Müdürlüğü görevinde bulundu. Tarım’ın başarılı eski teknikerlerinden Canpolat için eski Bahçevan Lokantası’nda verilen veda yemeğine dönemin Tarım Müdürü Erdal Özer, İbrahim Canpolat, Mehmet Can Ercan ve Tarım Müdürlüğü’nün bazı personelleri katılmıştı. Canpolat, plaketini Özer’den almıştı.

ESKİ VALİ CEYLAN, TARIMCILARLA

Batman’da 1996 ila 1999 yılları arasında Vali Yardımcılığı yapan, daha sonra Nevşehir ile Tekirdağ Valilikleri görevlerini de sürdüren Mehmet Ceylan, Batman’da Tarım Teşkilatı’nın projelerine ilgi gösterirdi. GAP eski Mahalle Muhtarı Sabri Gezici, Tarım teknikeri Celal Sünger’in de bulunduğu Tarım heyeti, tarla gününde objektiflerimize böyle yansımıştı.

TARIM VE PROTOKOL İÇ İÇE

Yıl, 2000. Batman Hava limanı yakınındaki ‘Tarım Fide Yetiştiriciliği’ alanında bir araya gelen dönemin Batman Valisi İsa Parlak, eski Kültür Müdür Vekili Şehmus Kartal, Tarım Teşkilatı teknikerlerinden Celal Aksünger, Alaaettin Kaya emekli olurken, dönemin il yöneticilerinin çoğu şimdilerde Batman dışında.

OVAYI DİDİK DİDİK GEZEN EKİPTİ

İlçe döneminin Tarım emekçileri, Batman Ovası’ndan kopmazdı. Batman, 1984 yılında Ziraat Odası’na kavuştu. Çarşı Mahalle Muhtarı merhum Şehmus Tunç, Selim Tezdiğ, Hayrettin Velioğlu, Fahrettin Kağba, Nizamettin Aydiş, Mehmet Can Ercan, Celal Aksünger, merhum Hüseyin Direk ve Emin Canpolat, Batman Ovası’nda 38 yıl önce çektirdikleri hatıra kare.

Editör: TE Bilişim