SİTE MİSAFİRHANESİ’NDE YER KALMAZDI
Yıldızlı otellerin olmadığı dönemde Batman’a konuk olanların ağırlandığı yer, TPAO 1 Nolu Misafirhane idi. Yıl, 1973. Site Gençliğinin arada etkinlik yaptığı tek mekan; TPAO’nun ünlü misafirhanesiydi. 1973’ün Baharında dönemin Site Mahallesi gençlerinden aralarında Hayrullah Özyalçın, Ali Özyalçın, Nazım Bingöl, Salih Bingöl ve Haluk Delen’in bulunduğu gençlerin etkinliğinden kalan etkinlik hatırası.

PETROLCÜLERİN MORAL GÜNLERİ

1980’nin Darbesinden önce TPAO Batman Bölge Müdürlüğü’ndeki yönetici, amir ve şefler için ayda bir ‘moral gecesi’ yapılırdı. Eski Bölge binası bitişiğindeki yerde İstanbul’dan gelen ünlü sanatçılar, petrolcüleri eğlendirirdi. Şimdilerde emekli olan TPAO’nun eski hukuk müşavirlerinden Malatyalı avukat Selami Yücel, Nirgün Şengün ve Erol Dankı’nın da aralarında bulunduğu eski petrolcülerin, bir Halk Müziği Sanatçısıyla çektikleri fotoğraf.

PETROL’ÜN ESKİ KULÜP BİNASI

Uzun yıllar TPAO Batman Bölge Müdürlüğü bünyesindeki petrol şehrinin tek profesyonel ekibi Petrolspor, her yönüyle göz kamaştıran kulüptü. Eski Beyaz saray binası bitişiğindeki kulüp binası Kırmızı-Beyaz renklerle süslenmişti. 1990’lı Yılların başlarında yapılan kulüp binasını ziyaret eden Petrol’ün eski futbolcuları arasında merhum Salih Eren, Aydın Aydın ve kaleci Mithat Atalay da vardı. Son 5 yıldır TPAO’nun bünyesinden ayrılan kulüp, eski günlerini arıyor.

BATMAN LİSESİ KOLEJ GİBİYDİ

Kuruculuğunu Gülpaşa Sezer’in yaptığı Batman Lisesi, bir zamanlar bölgede üniversiteye en fazla öğrenci kazandıran eğitim yuvasıydı. Çeşitli etkinliklerin de öncülüğünü yapan Batman Lisesi, bir kolej gibiydi. 1980’li Yıllarda üniformalarıyla dikkat çeken, 35-40 kişilik sınıflarda eğitim gören öğrencilerin derslerinin boş geçmemesi için de TPAO’da bazı üst düzey yöneticiler ‘fahri eğitimci’ olarak derslere girerdi. İşte 80’li yıllarda Batman Lisesi’nin bir sınıfından yıl sonu hatıra karesi.

RENKLİ BAYRAM TÖRENLERİ

Bu kare, tam 52 yıl önce TPAO Batman Bölge Müdürlüğü’nün emektar futbol sahasında çekildi. 1970 Yılının 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayram törenlerine Atatürk İlköğretim Okulu’ndaki öğrencilerin oluşturduğu Mehteran takımında yer alanlardan biri de TPAO’nun eski yöneticilerinden merhum Selim Delen’in oğlu Turgut Delen’di. 60 Yaşını geride bırakan Delen, şimdilerde İzmir’de yaşamını sürdürüyor.

Editör: TE Bilişim