İLK VALİ PERÇİNLER’İN FİDESİ

1990 Yılında Batman’ın ilk Valiliğini yapan Tuncer Perçinler, ilk fideyi Beşiri-Kıra Dağı eteklerine dikmişti. 31 Yıl önce Beşiri ilçe girişindeki karayolu kenarında ağaç fide dikme törenine, dönemin Tarım Teşkilatı’ndan Celal Aksünger, Mehmet Can Ercan ve bazı görevlilerle birlikte çam ağacı fidanı diken ilk Vali Perçinler objektiflerimize böyle yansımıştı. O fidan dikme törenin üzerinden ise 31 yıl geçti. İlk fidanların ekildiği o bölge küçük bir ormana dönüştü.

CEVHERİ, İLK BESİ ÇİFTLİKLERİNDE

Yıl, 1993. Dönemin Batman Valisi Zeki Şanal, eski Devlet Bakanı Necmettin Cevheri ve OHAL Valisi Ünal Erkan’la Batman’ın çevresinde teşvikle yapılan besi çiftlik sahiplerini dinlemişti. Batman’ın ilk Tarım Müdürü Fevzi Aslan ile bazı yetkililerin de eşlik ettiği o gezide, Şanlıurfalı Bakan Cevheri, hayvancılık tesislerine ‘baca tüttürme’ kredisinin verilmesinde etkin rol oynamıştı. Dönemin besicileri, sorunlarını dinleyen Bakan Cevheri’ye teşekkür etmişti.

KAYA’NIN TARIM’A VEDASI

Batman’ın ‘İlçe’ ve ‘İl’ döneminde Tarım Teşkilatında 31 yıl süreyle görev yapan eski Şube Müdürü Alaattin Kaya, 16 Mayıs 2003 tarihinde emekliye ayrıldı. Dönemin Batman Vali Yardımcısı ve eski Vali Kemal Cirit, Tarım İl Müdürü Erdal Özel ve İl Müdür Yardımcısı Cemal Tüzün ile mesai arkadaşlarının katıldığı veda yemeği, şimdiler de ‘Babil İş Merkezi’ yerindeki ‘Bahçevan Lokantası’nda verilmişti. Pet şişe suyunun olmadığı dönemlerde masalarda ‘su’ sürahileri bulunurdu. 1975 ila 2003 Yılları arasında Batman Tarım teşkilatında görev yapan Kaya, Şube Müdürlüğü’nün yanı sıra İdarecilik görevlerini de sürdürdü.

İLÇE VE İL MÜDÜRLÜĞÜ’NÜ YAPTI

1988 Yılına kadar Batman Tarım İlçe Müdürlüğü’nü yapan Tokatlı Sırrı Erçin’in ayrılmasından sonra göreve başlayan aslen Midyatlı Fevzi Aslan, Batman 1990’da ‘İl’ olunca ilk Tarım İl Müdürlüğü görevine de atanmıştı. Şube Müdürleri Celal Aksünger, Emin Canpolat, Mehmet Can Ercan ve Alaattin Kaya, Tarım Teşkilatı’na ait Üniversite kampus alanına yakın binada kursiyerlere ‘başarı’ sertifikası dağıtırken, gazeteci İrfan Tapan da objektiflerimize böyle yansımıştı.

TARIM’DA İZ BIRAKAN SİMAYDI

Batman Belediyesi’nden İl Tarım Müdürlüğü’ne geçiş yapan Hasankeyf eski Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Horoz, 2012 yılında yakalandığı amansız hastalığa yenik düşmüştü. Batman Tarım Teşkilatı’nda kadrosu şoför olan Horoz, büyük ve küçükbaş hayvanların su ihtiyaçlarını karşıladığı ‘sıvat’ yapılarını incelerken mesai arkadaşı Celal Aksünger’le objektiflere böyle yansımıştı.

Editör: TE Bilişim