İNAĞ KARDEŞLER ARAMIZDA YOK

Batman Petrolspor’dan sonra kurulan ikinci futbol kulübü Batman Gençlik Spor’du. Kurucu Başkanlığı’nı Batman’ın ilk Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı merhum Mahmut Ortaboy’un yaptığı Gençlik Spor’un 1983-84 kadrosu; “Merhum Selahattin İnağ, Sabri Atmaca, merhum Ahmet Günbattı, Kaleci Samet, Şaban ve merhum Mehmet İnağ. (Oturanlar) İlhan Öğe, Metin Alptekin, Aziz Kıdır, Ahmet Önen ve Kadir Kararer.” TPAO Stadında çekilen bu karede ayaktakilerden sol başta Selahattin ve sağ baştaki Mehmet İnağ kardeşler hakkın rahmetine kavuştu. Yine kadroda yer alan aslen Şanlıurfalı ve eski Akyürek Mahalle Muhtarı Günbattı da uzun bir süre önce yaşama veda etmişti.

BATMAN’IN ‘COSMOS’ TAKIMI VARDI

Batman’ın eski takımlarında forma giyenlerin 1980’lerde kurduğu ‘Cosmos’ mahalli takım, turnuvaların gözde ekibiydi. 1981 Yılında kurulan Cosmos mahalli takımda forma giyen eski futbolcular; “Emekli eğitimci Hüseyin Akınbay, Beşirili Enver, merhum Mehmet, Sabri Atmaca, Fevzi Demir, Halil Yıldız. (Oturanlar); Mehmet Apari, Ahmet Ekinci, Ali Yalaz, Çetin ve N. Çelik.”

YEŞİLTEPE’NİN UNUTULMAYAN KADROSU

Bir zamanlar Batman’ın güçlü amatör takımlarından biri de Yeşiltepespor’du. 70’li Yıllarda TPAO stadında Yeşiltepe fırtınası esiyordu. 1973-74 Batman Yeşiltepespor’un 11’i; “Kaleci Salih Altun, Sabahattin, Çetin, Burhan Fidanlık, Mehmet Aksu, Ömer Ayrılmak. (Oturanlar); Ferhat Ramanlı, Vahap Akbaş, Mecit ve Yılmaz Yalpı.”

AMATÖR ŞAMPİYONADA GÖZ DOLDURDU

4,5,6 Nisan 1975 tarihlerinde Diyarbakır’da yapılan Türkiye Amatör futbol şampiyonası grup maçlarında Bitlis, Mardin ve Elazığ’ın lig şampiyonlarını devirip grup şampiyonu olan Batman Petrolspor’un Teknik Direktörü Ağrılı Nihat Toğuç, yardımcıları merhum Muzaffer Koyuncu ve Siirtli Osman hoca üstlenmişti. Petrolspor Genel Sekreteri Tuncer Akalın, ekibiyle gittiği Konya’da aldığı sonuçlara dikkat çekmişti.

DENİZLİ İLE VAN HATIRASI

1993-94 Futbol sezonunda Elazığ ile çekişen Batman Petrolspor, Van DSİ’den aldığı beraberlikte şampiyonluk yolunda darbe almıştı. Kocaelispor’a o dönemde Teknik Direktör olan Mustafa Denizli Batman Petrolspor’un eski yöneticilerinden Mustafa Kart, eski taraftarlardan Salih Baymaz ve ‘Pele’ lakaplı Sincar, hakkın rahmetine kavuştu. Şimdi ki kulüp Başkanı Vahap Akbaş, Fadıl Kayra ve Mustafa Denizli’nin bu karesini Yazı İşleri Müdürümüz Arif Arslan, dondurmuştu.

Editör: TE Bilişim