MEYDANIN 35 YIL ÖNCEKİ MANZARASI

Batman’ın ilk meydanı. Bir diğer adı; Cumhuriyet alanı… Taksi durakları ve eski Atatürk büstünün önünde Batman Belediyesi’nin ilk halk otobüsleri. Meydana komşu olan Banka Şubelerinin önündeki kalabalıklar ise alanın olmazsa olmazlarındandı. Son dönemlerde tarihi alan o kadar değişti ki? Dünden bugüne sadece eski otel ile iş merkezlerinin binaları kaldı.

PETROL SAHALARINDA ESKİ ARAÇLAR

Türkiye Petrolleri’nde eski petrol emekçilerini sahalarına ulaştıran Renault marka araçlardı. Daha çok 1980 ila 1990 yılları arasında TPAO’nun kullandığı binek araçlar da tarihe karıştı. İşte Batman yakınlarındaki bir kuyuda 1980’li yıllarda binek aracının önünde fotoğraf çeken TPAO emeklilerinden Sadık Atay’ın hatırası.

KAREDEKİ BAZI SİMALAR YOK

TPAO Batman Bölge Müdürlüğü’nün yıllar önce gelenekselleştirdiği ‘Üniteler Arası’ Futbol turnuvası zevkli ve çekişmeli müsabakalara sahne olurdu. Yıl, 2002. TPAO’nun İkmal Müdürlüğü turnuvanın ikincisi olmuştu. TPAO’nun eski yöneticilerinden Abdulhakim Türe’nin kupayı verdiği eski futbolcu ise şimdi ki Petrolspor Kulüp Başkanı Abdulvahap Akbaş. Karedekilerden eski Bölge Müdürü Mehmet Yamaç, TED Kurucu Müdürü Aydın Gürsoy ve Mustafa Kart, hakkın rahmetine kavuştu.

PETROL’ÜN KAPTANIYDI

20 Yıl süreyle Batman’ın ilk profesyonel takımı Petrolspor kafilesini deplasmanlara götüren merhum Mahfuz Kubba ile şimdi ki Kulüp Başkanı Abldulvahap Akbaş, yıllar önce TPAO stadında çektikleri hatıra kare. ‘Kaptan’ lakabıyla bilinen Kubba’yı, Batman Petrol-Şanlıurfa maçı öncesinde  deplasmanında ev sahibi kulübün yöneticileri,  ‘Genel Kaptan’ olarak biliyorlarmış. Urfasporlu yöneticilerin, “Yıllardır nasıl kaptanlık görevini sürdürüyorsunuz. Bu kadar uzun süreyle bu görevde kalmak zor değil mi?” dediklerinde merhum Kubba, “Daha önce de Kamil Koç Şirketi’nde de görev yaptım. Sonra’dan Batman Petrol’ün kaptanlığını üstlendim. Ben kulübün genel kaptanı değil, otobüs şoförüyüm” deyince Şanlıurfalı eski yöneticiler şaşkınlıklarını gizleyememişti.

BATMAN PETROL, YENİLGİSİZ TAKIMDI

Batman Petrolspor bir zamanlar Siirt Amatör ligde ‘Namağlup’ ekipti. İşte Kırmızı-Beyazlıların 1970’li yılların o başarılı ekipte yer alan futbolcular; Kaleci Elazığlı Münir, Müjdat, Faik Babaoğlu, İsmail Bağdu, Şinasi, Ceylan, Giresunlu Raci, Vahap Akbaş, M. Aksu, Mahfuz ve Sedat Sümer.

BELEDİYE’NİN 3. LİGDEKİ İLK KADROSU

Belediyespor, 1986-87 sezonunda 3. Lig’e ‘merhaba’ dediğinde takımın iskeleti Batmanlı futbolculardan oluşuyordu. O dönemlerde idmanlarını Balpınar sahasında yapan Belediye’nin 32 yıl önceki kadrosunda yer alan futbolcular; Mehmet Boğa, Seyfettin Kanağı, Selim Şahin, Emrullah Çalar, Selman Eren, Veysi Tangüner. (Oturanlar), Yusuf Gönül, Halis Çelebi, Ahmet Öcal, Adnan Tarhan ve Nuri Karaer.

Editör: TE Bilişim