HOUSTON’DA BATMAN’LI BİR PETROLCÜ

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı’nın 1990 öncesindeki petrol mühendisleri ile jeolog kadrosu güçlüydü. 1990’larda günlük petrol verimi 75 bin varile ulaşan TPAO’da, bir dönemlerin başarılı Jeoloji Yüksek mühendislerinden Yavuz Tengiz, 1986 yılında ABD-Houston’da petrolcülük seminerine katılmıştı. İz bırakan petrolcü Tengiz, eğitimi sırasında Houston uzay merkezini de gezmişti.

70’LERİN SİTE GENÇLİĞİ

Site Mahallesi’nde 70’li yıllarda aynı zamanda moda takipçisiydi. Eski Site lojmanları karşısındaki çamlık alan, gençlerin bir araya geldiği yerdi. İşte 1973 yılında TPAO Orkestrasının solistlerinden Semih Özmert’in oğlu Volkan Özmert, İlhan Karteler ile siyah-beyaz karesi. Şen olan o eski ‘Site Mahallesi ‘şimdilerde en sesiz dönemi yaşıyor.

BATMAN’DA İZ BIRAKAN PETROLCÜLERDİ

1986 Yılında Türkiye’den ABD’nin Houston petrol merkezine davet edilenler arasında TPAO’nun eski Jeoloji Yüksek mühendisi Yavuz Tengiz de vardı. Venezuela ve Bangaldeş’li petrolcülerle Tengiz’in ABD hatırası.

YÜZMEYİ TPAO’NUN HAVUZUNDA ÖĞRENDİLER

İkisi de Batman’ın renkli simalarından. İkisi de 65 yaşın üstünde. Biri TÜPRAŞ emeklisi. Diğeri ise iş insanı. Yıl, 1970. TPAO’nun 1 nolu havuzunda yüzme öğrenen Bahri Tunç ve Bereket Dönmez, Batman’ın 50 yıl öncesinin sıcak mevsimini bu kareyle kanıtlamışlar.

SANAT OKULU HER ALANDA ÖNCÜYDÜ

Batman Lisesi ile aynı tarihte eğitim-öğretime açılan ve şimdilerde Mesleki-Teknik Anadolu Lisesi olarak bilinen eğitim yuvası önce Sanat Enstitüsü, ardından da Endüstri Meslek Lisesi adını aldı. Futbol başta olmak üzere bir çok alanda başarılarıyla bilinen Sanat Okulu, ulusal bayramlarda da bando takımıyla dikkatleri üzerinde topluyordu.

Editör: TE Bilişim