ESKİ GAR’DA ASKER UĞURLAMALARI

Yıl, 1991. Yer, eski şehirlerarası oto garı. Asker uğurlamalarında Batman Oto Gar’ı ‘Ana-baba günü’ne dönüşürdü. Doğup büyüdüğü Şirinevler Mahallesi’nde askerlik yolunu tutan Spor yorumcusu Kutbettin Barlak’ı, yakınları ile semt sakinleri, davul-zurna ile uğurlamıştı.

HACCILARA UĞURLAMA

1980’li Yıllarda haccı adayları daha çok karayoluyla kutsal toprakların yolunu tutardı. TPAO Batman Bölge Müdürlüğü’nün eski simalarından merhum Salih Turan’ı, hacca uğurlayanlar arasında merhum Burhan Demirdağ ve Alaattin Arıkan da vardı. Demirdağ ve Arıkan ailelerinin önde gelen fertleri, haccı adaylarıyla o anı ölümsüzleştirmişti.

PETROLCÜLER BÜYÜK BİR AİLEYDİ

TPAO Batman Bölge Müdürlüğü’nün 1990’lı yıllardaki petrol mühendisleri, büyük bir aileydi. Yıl, 1989. Bir seminer sonrası Kristal Park’ta bir araya gelen dönemin petrol mühendisleri; Tacettin Dölek, Talat Atalay, Adnan Eroğlu, Meki Aydın, Mustafa Kart, Levent bey, Gökhan Kalyoncu, Metin bey, Mevlüt Aydın, Yavuz Tengiz ve Ali Güner.

KAYMAKAM, TPAO SEMİNERLERİNDE

Mehmet Yamaç’ın Batman Bölge Müdürlüğü döneminde TPAO Eğitim salonu seminerlerin adresiydi. Seminerlere Ankara’daki konukların yanı sıra ‘ilçe’ yöneticileri de tam kadro katılırdı. 1984-1986 Yılları arasında Batman Kaymakamlığı yapan Erdal Aksu, Yamaç ile birlikte eğitim paneline katılırken, yanlarında eski Bölge Müdürü Fikret Yöndem, TPAO Eski Bölge Müdürü Özer Altan, Abdurrahman Yaşar, Sıtkı İlter, Sami Gürsel, Necdet Çakanışık, merhum Mehmet Tandoğan ve merhum Ertan Engin de o etkinliğe tanıklık yapmış simalardan.

VAN HATIRASI

Yıl, 1994. Yer, Van’ın tarihi kalesi karşısındaki güzergah. Van DSİ-Batman Petrolspor müsabakası öncesinde ‘Şehir Turu’nda bir zamanlar Süper ligde mücadele eden Vanspor’un Kırmızı-siyah renkleri elektrik direklerini süslemişti. Batman Çağdaş Yazı İşleri Müdürü Arif Arslan ve eski Kanal 72 Spor yorumcusu Kutbettin Barlak, objektiflere böyle yansımıştı. Van’dan bir kare daha. Kocaelispor eski Teknik Direktörü Musafa Denizli de Urartu Oteli’nde Batman Petrolspor kafilesi ile olan sohbetten geride kalan kare.

Editör: TE Bilişim