BELEDİYE BİNASI YERİNDE LUNA PARK

Bu kare, 1971 yılında şimdi ki Belediye Sarayı binasının bulunduğu yerde çekildi. Bir zamanlar Batman’ın hem fotoğrafçısı hem de Günaydın Gazetesi Muhabirliğini yapan Botaş emeklisi merhum Hüsamettin Turan, Atatürk İlkokulu eski öğretmenlerinden merhum Osman Aksoy (tüfek tutan), emekli eğitimci Nusret Koyuncu ve TPAO emeklisi Eşref Demir’in de aralarında bulunduğu gençler Lunapark’ın atış poligonu önünde o anı ölümsüzleştirmiş. Merhum gazeteci Turan, fotoğraf stüdyosunun reklamı da yapmayı unutmamış. Karedekiler, geride hoş bir seda bırakmış.

CENGİZ TOPEL’DE BAYRAM COŞKUSU

Yıl, 1966. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın kutlandığı adres TPAO Stadı idi. 1965 Yılından beri eğitim veren Cengiz Topel ilkokulu, Batman’ın ilk eğitim yuvaları arasında yer alıyor. Necdet Güre, Nusret Koyuncu, Yaşar Tarhan, Hüsamettin Kıyanççiçek ve diğer öğrenciler bayram hatırasını çekerken, öğrencilerin bir bölümü İzci kıyafetleri ve siyah önlükleriyle bayrama renk katmış.

MESLEĞİNİ ÖĞRENCİLERİNE SEVDİREN EĞİTİMCİ

Samsunlu öğretmen Muammer Atalay, uzun yıllar Batman’da görev yaptı. 1966’da Cengiz Topel İlkokulu 4. Sınıf öğrencilerinden emekli öğretmen Nusret Koyuncu, iş insanı Ahmet Güneş ve arka planda gözüken TPAO emeklisi Şehmus Yıldız’ın, TPAO stadındaki bayram hatırası. Bu karede yer alanlar, halen yaşamını Samsun’da sürdüren öğretmenleri Atalay ile diyalogları sürüyor. Örnek eğitimci Atalay’ın öğrencilerinin bazıları eğitimci olmuştu.

BAYRAMLARA RENK ÖĞRENCİLERDİ

1969 Yılının ulusal bayramından siyah-beyaz bir kare daha. Site Mahallesi’ndeki Atatürk İlkokulu’nda eğitim gören Turan İdin, Cihan Çelik, Edip Avdaç ve Yıldırım Başören, mehteran kıyafetleriyle katıldıkları bayrama kılıçlar gösterisinde bulunmuştu. Şimdilerde 60 yaş üstündeki bu simaların tamamı Batman dışında.

Editör: TE Bilişim