BATMAN FUTBOLUNA EMEK VERENLER

TPAO Batman Bölge Müdürlüğü’nün bazı emekçileri, 1980 yılı sonrasında kurdukları mahalli ‘Cosmos Spor’ futbol takımında forma giydi. TPAO’nun emeklilerinden Fevzi Demir, Hacıoğlu, Ahmet Ekinci ve Mehmet Apari, 1982-83 futbol sezonunda Beşiri ilçesinde Beşirispor’la oynadıkları maç öncesi çektikleri hatıra karede; Beşiri-Batman karayolu üzerindeki stadın etrafında tek bir yapı yoktu.

BATMANLILARIN BAĞRINA BASTIĞI SANATÇI

Tarih, 24 Temmuz 1990. Batman’ın ‘İl’ şenliğine katılan İzzet Altınmeşe, coşku seliyle karşılanmıştı. Huri Sapan’la birlikte Cumhuriyet Meydanı’nda konser veren Türk Halk Müziği sanatçısı İzzet Altınmeşe’yi ‘gölge’ gibi takip eden Belediye emekçisi Uğur Tunç, Altınmeşe ile bu hatıra kareyi çekmişti. Konsere katılan Huri Sapan da Batmanlılara unutulmaz bir konser vermişti.

MEYDANDA UNUTULMAYAN BAYRAMLAR

Yıl, 1964. Yer, Batman’ın ilk meydanı olan Cumhuriyet alanı. Şimdi ki Gör pasajının olduğu yer, merhum Yusuf Gör’e ait ‘Kervansaray otel’di. Ziraat Bankası merkez şubesinin bulunduğu yer ise ‘kent’e enerji sağlayan jeneratörlerin bulunduğu alandı. Dönemin ilk Belediye Başkanı Sait Ramanlı’nın da eşlik ettiği Batman Kaymakamı ve Garnizon Komutanı, halkın ulusal bayramını böyle kutlamıştı. Etkinlikleri izleyen bazı vatandaşlar, kamyon ve diğer araçların üzerine çıkıp ‘bayram’ şenliğine tanık olmuştu.

BATMAN’DA İLK HAVUZ

Türkiye Petrolleri Batman Bölge Müdürlüğü’nün ‘1 Nolu yüzme havuz’u yıllara ‘meydan’ okuyor. Bir dönemler Site Mahallesi’nde oturan ailelerin çocuklarının ‘yüzme’ öğrendikleri havuzda şimdilerde in-cin top oynuyor. 70’li Yıllarda bayrak yarışının yapıldığı yüzme havuzunda ne yarışmalar ne de yüzme kursları kaldı. 1 Nolu havuz aynı zamanda kentin ilk havuzu idi.

TPAO VE TÜPRAŞ EMEKÇİLERİ

Yıllar önce TPAO ile Batman TÜPRAŞ Rafinerisi çalışanları bir arada olurdu. Şimdilerde iki petrol sektöründe çalışanlar bir birlerine uzak mesafedeler. Yılmaz Pekince, Halil Yılmaz ve Serhat Özdemir’in bulunduğu bu karedekilerin tamamı emekliye ayrıldı.

Editör: TE Bilişim