JEOLOJİ, TPAO’NUN KALBİYDİ
1990 Yılına kadar Jeoloji Müdürlüğü’nün, TPAO Batman Bölge Müdürlüğü bünyesindeydi. Bazı eski Bölge Müdürlerinin görev yaptığı Jeoloji Müdürlüğü’nde 1986 yılının Eylül’ün de görev yapan petrolcüler; Murat Aras, Doğan Şemşir, merhum Orhan, merhum Sami Tatlı, Fikret Yöndem ve Yavuz Tengiz. Batman eski Jeoloji Müdürlüğü’nde mühendislerin hatırası.

1980’DE PARK RESTORANT HATIRASI
Yıl, 1980. Yer, bir zamanların ünlü TPAO Park Restaurant, aynı zamanda petrol mühendislerinin etkinliklerde buluştuğu yerdi. ‘Logging unitler’ Batman’a geldiğinde ‘tanıtım sonu’ günün anısına çekilen hatıra kare; Park Restaurant girişinde çekilmiş. İşte o karede yer alanlar; Fizikçi Tamer bey, Samim Tatlı, Jeoloji eski Bölge Müdürü Yılmaz Kayatürk, TPAO eski Bölge Müdürü Erdal Ahıska, merhum Tuncer Akalın, Selim Elibol, merhum Alaaddin Mete, Burhanettin İçin, Fikret Yöndem. (Oturanlar) log mühendisi Cemal bey, Mustafa İşbilir, İlhami Sarıaltun, Doğan Şemşir, Yavuz Tengiz, Sabahattin Gümüş, merhum Hasan Özbahçeci ve Meki Aydın.

PETROLCÜ HAKEMLER
Uzun yıllar TPAO’da görev yapan süper ligin eski hakemlerinden Zihni Aksoy ve Ethem Atasoy’un, sondaj kulesinde çektiği hatıra karede Jeoloji Yüksek Mühendisi Yavuz Tengiz ve Şükrü Apak objektiflere böyle yansımış.

SİTE’DE RENKLİ BAYRAMLAR
TPAO Bölge Müdürlüğü yerleşkesindeki Atatürk ilköğretim okulu, Petrol Ortaokulu ve TED Koleji’nde ulusal bayram kutlamaları renkli geçerdi. Atatürk İlkokulu ile Petrol Ortaokulu’nun iç içe olduğu Site Mahallesi’nde 1989 yılındaki 23 Nisan Ulusal ve Egemenlik Bayramı’nda komşu iki eğitim yuvasında öğrencilerin bayram heyecanını yansıtan fotoğraf.

1990’DA TED BATMAN KOLEJİ
1988 Yılında dönemin Bölge Müdürü Mehmet Yamaç’ın, Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde ilk açtığı TED Koleji parmakla gösteriliyordu. 1989-90 Eğitim-öğretim yılının ‘yıl sonu’ etkinliği eski TED Koleji binasının bahçesinde düzenlenmişti. Günün anısı için düzenlenen etkinlikte hatıra kare çekenler arasında Petrol Mühendisi Mahmut Döngör, Jeoloji Yüksek Mühendisi Yavuz Tengiz ve eşi Münevver hanım, kızı Başak ve eski eğitimcilerden Şahin Mutlu’nun da aralarında olduğu TED Koleji’nin eski eğitimcileri.

Editör: TE Bilişim