SİTE GENÇLERİ MODA TUTKUNUYDU
Tarih 20.03.1982.TPAO Sitesi’ne giden yolda Site’li üç gencin 40 yıl önceki siyah-beyaz karesinde yer alan Hakan Parsak, bir süre önce yakalandığı amansız hastalığa yenik düşmüştü. İşte merhum Parsak ile 40 yıl öncesinin Site gençlerinden Yılmaz Kapucu ve Orhan Bora’nın siyah-beyaz karesi.

BATMAN LİSESİ BAHÇESİ
Batman Lisesi 1969’da eğitim-öğretime başladığında çevresinde Küme Evler ve Bahçelievler semti vardı. Henüz Ziya Gökalp ve Pınarbaşı gibi yeni semtler yoktu. Batman Lisesi’nin etrafında SSK Hastanesi, Meteoroloji ve 1 Nolu Sağlık Ocağı vardı. Onlarca bürokrat ve eğitimcinin yetiştiği Batman Lisesi’nde 1977’nin ilk aylarında hatıra kare çeken Aydın Canpolat ve arkadaşı objektiflere böyle yansırken lisenin ihata duvarı bile yoktu. 1977-78 Eğitim öğretim yılında da Batman’ın ilk lisesinden siyah-beyaz bir kare daha. Yıllar öncesinden mezun olan bu öğrenciler şimdilerde 60 yaşın üzerinde.

TPAO’NUN ESKİ YÖNETİCİLERİ
2004 Yılında TPAO Batman Bölge Müdürlüğü’nü yapan Bayram Kara şimdilerde Çalık Kurulu Enerji Petrol’ün Genel Müdürlüğü’nü yürütüyor. Batman’daki görevi sırasında TPAO’nun sevilen Bölge Müdürleri arasında yer alan Kara, yıllarca petrol sektöründe hizmet veren Jeoloji Yüksek Mühendisi Yavuz Tengiz’e TPAO armalı tabak jestinde bulunmuştu. İşte dönemin TPAO Özel Kalem Müdürü Veysi Türel’in de aralarında bulunduğu iki eski petrolcü Kara ve Tengiz.

38 YIL ÖNCE 23 NİSAN BAYRAMI
Batman’da Ulusal bayramlara renkli görüntülerle katılan eğitim yuvalarının başında Site’deki okullar geliyordu. 1984 Yılının 23 Nisan’ın da Site’deki ana okulu öğrencilerini, öğretmen ve velileri yalnız bırakmamıştı. 23 Nisan kutlamaları da TPAO’nun emektar stadında yapılırdı. Öğrenciler renkli kıyafetlerle bayram coşkusunu yaşardı.

PETROLCÜLERİN ÇOCUKLARI KUYULARDA
TPAO Batman Bölge Müdürlüğü’nde iz bırakan eski petrol ve jeoloji mühendisleri hayatlarının parçası ‘kara altın’dan kopmazdı. Mesai dışında da zamanlarını Batı Raman, Raman ve Garzan’da geçiren petrolcüler kadar çocukları da petrol kuyularıyla iç içe olurdu. 1974 ila 1994 yılları arasında Batman Bölge Müdürlüğü’nde görev yapan Jeoloji Yüksek Mühendisi Yavuz Tengiz, kızı Başak ile Batı Raman Dağında objektiflere böyle yansımıştı.

MİSAFİRHANEDE MEZUNİYET BALOSU
TPAO Kristal Park açılmadan etkinliklerin adresi 1 Nolu Misafirhaneydi. Site’deki Atatürk İlkokulu, TED Koleji ve Petrol Ortaokulu öğrencileri mezuniyet balolarını eski misafirhanede düzenlerdi. Tarih 9 Haziran 1989. Yer TPAO misafirhanesi. Atatürk İlkokulu öğrencilerinden bir grup, mezuniyet balosu için düzenlediği etkinliğe veliler de büyük ilgi göstermişti. Şimdilerde o etkinlikler yok denecek kadar azaldı.

Editör: TE Bilişim