80’LERİN EĞİTİMCİLERİ

1979-80 Eğitim-öğretim yılında Batman’ın Gercüş ilçesinde görev yapan eğitimcilerden hatıra bir kare. Bir zamanlar Gercüş’ün piknik alanı olan ‘Tala’ mevkisinde piknik yapan eğitimcilerin çoğu şimdilerde emekli. 43 Yıl önce kısıtlı imkanlara rağmen özveriyle görev yapan o idealist öğretmenler; Mehmet Erpolat, Mahmut Işık, Engin Temiz, Fehmi Bozan, Özcan Işık, Süleyman Kavak ve M. Ali Güner.

BATMAN LİSESİ MEZUNLARI

Efsane Müdürü Gülpaşa Sezer’in döneminde Batman Lisesi’nde okumak ayrıcalıktı. 1973-74 Mezunu liseliler arasında Orhan Aktürk, Bahri Tunç, ‘Cesi’ Hayrettin, Murat Mungan, Özcan Işık ve Burhan Başçı. Batman’ın ilk lisesinden mezun olanların bir bölümü eğitimci bir kısmı da petrol sektörlerinde iş imkanı buldu.

ULUSAL BAYRAM DÖNÜŞÜ

1998 Yılında Ulusal bir bayram törenine renk katan Batman’ın eski eğitim yuvalarından Cumhuriyet İlköğretim Okulu’nun eski idarecileri ve öğrencilerinden bir kare. Tarihi Cumhuriyet alanından ayrılan ve Batman Belediyesi Sarayı önünden geçen öğrencilerin başında eski Okul Müdürü Ekrem Yardım ve Yardımcısı Özcan Işık var. Cumhuriyet Caddesi’ndeki kalabalık kitle öğrencileri izlerken, başarılı okul yöneticileri de objektiflere böyle yansımış.

SİTE YOLUNDA BAYRAM COŞKUSU

Yıl, 1973. Gençlik ve Spor Bayramı’na Bando takımıyla katılan liselerinden biri de ‘Batman Lisesi’ idi. Okulun başarılı öğrencilerinden Özcan Işık ve arkadaşları, törenlerin yapıldığı Site Mahallesi’ndeki emektar TPAO sahasını tutarken, onlara eşlik eden dönemin modası 124 Murat ve Anadol model araç sürücüleri de 19 Mayıs Bayramı’nın heyecanını yaşamıştı.

HEY GİDİ GÜNLER

Batman’da iz bırakan eğitimcilerinden Özcan Işık, Hürriyet, Cengiz Topel ve Cumhuriyet ilkokulunda 25 yıl süreyle görev yaptı. Otistik çocuklara da 10 yıl süreyle hizmet veren Işık, 2005 yılında emekli oldu. Yıl 1999. DDY Peronuna yakın taşlı kahvede emekli eğitimci Işık ile Batman Çağdaş Yazı İşleri Müdürü Arif Arslan’ın sohbeti eski Yüzyıl Gazetesi’nin verdiği ansiklopedi idi. Eğitimci Işık, o dönemler topladığı gazete kuponlarıyla aldığı ansiklopedileri okulun kütüphanesine kazandırıyordu.

Editör: TE Bilişim