BATMAN LİSESİ HATIRASI

Batman Lisesi’nin eski binasının ana giriş kapısındaki tabelanın önü, öğrencilerin hatıra fotoğraf çekim yeriydi. 1978-79 Döneminin gençlerinden mezuniyet hatırası. Metin Akın, Necmi Atman, Recep Evin, Tuna Durmaz, Muzaffer Dabakoğlu ve Hakan Telli. Bu gençlerin tamamı Batman’dan ayrılırken, tarihi lisenin o tabelası da binası da yok artık.

İFTARDA GÜVERCİN ZİYAFETİ

Yıl, 1977. Yer, TPAO’nun tarihi lojmanları. Eski Ramazan geleneklerinden biri de Site Mahallesi’nde oturan gençlerin iftar sofralarında bir araya gelmesiydi. Tuttukları güvercinleri kesip iftar sofrasında paylaşan eski Siteli gençlerden bazı simalar; Tuna Durmaz, Hakan Adıgüzel,Kemal Şendur, Vahap Şimşek, Mehmet Akın, Yusuf Kırşan ve Şaban Yılmaz.

 SİTE GENÇLİKSPOR, PETROL’ÜN ALTYAPISIYDI

Site Mahallesi’nde gençlerin 70’li yıllarda kurduğu ‘Site Gençlik Spor’ Batman Petrolspor’un altyapısı konumundaydı. Hakan Sarılgan, Şevket Özerdem, Ahsen Kantar, Semih Özmert ve Faruk Özyalçın Site Gençliği’nin as futbolcularındandı. Siyah-beyaz karedeki bu simaların tamamı şimdilerde Batman dışında.

TPAO ESKİ LOJMANLARDA BİR KIŞ GÜNÜ

Batman’ın eski kış mevsimleri çetin ve sert geçerdi. Yıl, 1973. TPAO’nun tek katlı lojmanları önünde diz boyu bulan kar’da kartopu oynayan Site Mahallesi’ndeki gençlerin hatıra karesinde kimler var? Emrullah, İsmet Atilla, Şevket Özerdem, Hamdullah, Kadir, Hakan Adıgüzel, Veysi ve Saadet. Eski lojmanların önünde Batman’daki kışların ne kadar sert geçtiğini gösteren siyah-beyaz karedeki bu simalar şimdilerde 60 yaşın üzerinde.

ASKERLİK HATIRASI

Site Mahallesi’ndeki eski gençler arasındaki sevgi ve arkadaşlık bağları görülmeye değerdi. Yıl, 1982. Askerlik iznine gelen ‘Bato’ lakaplı Vahap Şimşek’i yalnız bırakmayan arkadaşlarının eski çay bahçesi önünde çektiği hatıra kare. İşte 40 yıl öncesinde fotoğraf karesinde yer alan Site’nin eski gençleri; Edip Çiçek, Kemal Şendur, Ömer Ekmen, Yusuf Kırşan, Şaban Yılmaz, Abidin Şimşek, Murat Buğday, Murat Özturan, Nurettin Kırşan, Recep Yılmaz ve merhum Nezir Yılmaz.

Editör: TE Bilişim