AKYÜREK’TE İLK AKARYAKIT İSTASYONU

Site Mahallesi’ne komşu olan Akyürek’te ilk akaryakıt istasyonu Toprak ailesine aitti. Beşiri, Hasankeyf ve Midyat yolunun önünden geçtiği 1960’lı yılların akaryakıt istasyonu yol güzergahının önemli duraklarındandı. Akyürek’teki gençler, istasyon önünde buluşurdu. Doktor olan Vatan Kavak, Zeki Kapucu, Mehdi ve Murat Toprak’ın şimdilerde kapısına kilit vurulan o tarihi istasyonun yerinde şimdilerde yeller esiyor. 80’li Yıllarda TPAO Bölge Müdürü merhum Mehmet Yamaç, TPAO’ya yolu satın alınca, o güzergah da trafiğe kapatılmıştı.

GÜZELSES VE ALTINMEŞE HATIRASI

Şark bülbülü merhum Celal Güzelses’in Batman doğumlu torunu Celal Güzel, 1970’li yılların ortalarında ailesiyle birlikte Batman’dan İzmir’in yolunu tuttu ama o petrol şehrinden kopmadı. Ünlü sanatçı İzzet Altınmeşe’nin de yakın dostu olan Celal Güzelses, 1980’li yıllarda Ege’nin incisi İzmir’de Altınmeşe ile fotoğraf çektirmiş ve ünlü sanatçıya fotoğrafını armağan etmiş. Celal Güzelses’in babası Erdem Güzelses ise Batman Rafinerisi’nin eski İtfaiye Müdürü idi.

BİR ZAMANLARIN MODASI

Batman Lisesi’nin eski Lise öğrencilerinin, 1970’li yılların başında İspanyol paça pantolonlarının yanı sıra geniş yaka gömlek ve ceket giydiklerini biliyor muydunuz. Bu fotoğraf 1975 yılında şimdi ki Batman Lisesi’nin bulunduğu binanın yerinde çekilmiş. Siyah-beyaz karede yer alanlar ise Kasım Ceylan, Sefan Tunç, Müfit ve Ali Coşkun.

TPAO MİSAFİRHANESİ BAHÇESİ

Yıl, 1974. Yer, TPAO Batman Bölge Müdürlüğü 1 Nolu Misafirhane bahçesi. Ahşap tahtalarla çevrili bahçe duvarının önünde dönemin Site Mahallesi gençlerinden Sabahattin, Metin, Fahrettin, Şevket Özerdem ve B. Sabahattin’in de güzel arkadaşlıkları vardı. O dönemin gençleri, şimdilerde  eski yıllarını arıyor.

ANA OKULUNUN BAŞARILI ÖĞRENCİLERİ

TPAO Batman Bölge Müdürlüğü’nün eski yöneticilerinin çocukları Atatürk İlkokulu Ana sınıfının başarılı öğrencilerindendi. TPAO Batman eski Bölge Müdürü Fikret Yöndem’in kızı Begüm, Yüksek Jeoloji Mühendisi Yavuz Tengiz’in kızı Burçak, eski petrol mühendislerinden Mustafa Deniz’in kızı ve merhum Mehmet Tandoğan’ın kızı Belgin, şimdilerde yuva kuran başarılı iş kadınları.

Editör: TE Bilişim