32 YIL ÖNCE YILIN BAŞARILI EBESİ SEÇİLMİŞTİ

Önceki günü ‘Ebeler Günü’ydü. Mesajlarla ebeler günü geride kalırken, Batman’ın ilk günlük gazetesi Çağdaş’ın, 1990 yılında düzenlediği ‘Yılın başarılıları’ yarışmasında geçen hafta yakalandığı Korona salgınına yenik düşen Sevim Caner ‘yılın Ebe’si seçilmişti. Batman Çağdaş okurlarının oylarıyla seçilen yarışmada Caner ile birlikte SSK Batman Hastanesi eski sağlık emekçilerinden Sema Dankı, 3 nolu sağlık ocağı hemşiresi Rojan Altan ve Devlet Hastanesi eski hemşirelerinden Şenay Al, ‘yılın hemşire’sine layık görülmüştü. 9 Mart’ta TPAO Misafirhanesi’nde yapılan ödül töreninde yılın ebesi seçilen Sevim Caner’e plaketini dönemin Batman Garnizon Komutanı Hava Albay Veli Uçar vermişti. Diğer sağlık emekçileri de törende objektiflere böyle yansımıştı.

EBE VE HEMŞİRELERDEN DİŞ FIRÇASI

1969-1983 Yılları arasında Batman 1 Nolu Sağlık Ocağı’nda görev yapan hemşireler, haftanın bir gününde öğrencilere diş fırçası ile macun dağıtırdı. Eski SSK Hastanesi yol güzergahındaki sağlık ocağının daracık odalarında minikleri ağırlayan ilk ebe ve hemşireler; Sefinas Bayram, Ferdane Seyitoğlu, Sevim Caner, GülerTaşkapılıoğlu, Nimet Akgündüz ve Necla Turan’dan geride kalan siyah-beyaz kare.

SİYAH ŞERİT KEPLİ EBELER

1960’lı Yıllarda Batman Sağlık Ocağı’nın ilk ebelerinden dört fedakar sağlık emekçisi. Siyah şerit kepli ebelerden Nimet Akgündüz, Sevim Caner, Güler Taşkapılıoğlu ve Ümit Ekinci, 1 nolu Sağlık Ocağı’nın koridorunda çektiği bu siyah-beyaz karenin üzerinden 45 yıl geçti. Batman’da günümüzde 50 yaşın üstündeki bazı simaların ebeliklerini yapan o fedakar sağlık emekçilerinin isimleri halen konuşuluyor.

NEŞEM DÜĞÜN SALONUNDA İLK NİKAH

Gençlerbirliği ve Batman Belediyespor’un eski futbolcularından Mehmet Boğa, 28 Ekim 1993 tarihinde yaşamını Nurten Boğa ile birleştirmişti. 90’lı Yılların başında şimdi ki Hasankeyf Şemsiyeli Sokağın girişinde açılan ilk salon Neşem Düğün salonu idi. Nikah törenine Caner ve Boğa ailesinin fertlerinden Nuran, Gül, Çiğdem, Faize, Sevim, Faruk Caner ve Naciye hanım, Nurten-Mehmet Boğa çifti ile çektiği düğün hatırası karesi.

ESKİ PETROLCÜLERİN BAYRAM HATIRASI

Yıl, 1988. Burası TPAO Batman Bölge Müdürlüğü’nün eski misafirhanesinin bahçesi. Ramazan Bayramının ikinci gününde bayram kutlaması için bir araya gelen dönemin TPAO’daki yöneticilerin eşlerinin çektikleri ‘Bayram Hatırası’ndan geride kalan kare. Bu karedekilerin tamamı şimdilerde Batman dışında yaşıyor.

Editör: TE Bilişim