KAYMAKAMLIK BAHÇESİNDE SUNAY HAZIRLIĞI

Yıl, 1968. Dönemin Cumhurbaşkanı Cevdet Sunay’ın Batman’a gelişinde, Akyürek ile Meydan Mahallesi’nin kesiştiği Cumhuriyet Caddesi’nde bekleyen kalabalık arasında ilkokul öğrencileri, izciler, liseli öğrenciler, çoluk çocuk Batmanlılar, Kaymakamlık binası önünde. Şimdilerde Meydan Ortaokulunun bahçesine konulan konuşma kürsüsü, petrol kentinin ilk platformu olsa gerek.

70’LERDE İSPANYOL PAÇASI MODASI

Site Mahallesi’nde 70’li yıllarda gençler daha çok İspanyol paça pantolonları tercih ederdi. Site gençlerinin ‘İspanyol paça’lı pantolonları daha sonra dönemin liseli gençleri arasında da moda olmuştu. 1975 Yılında Site Mahallesi’nde oturan gençlerden Şevket Özerdem, Fahrettin, Muzaffer, Burhan ve Volkan, Site havuzu yolunda sıcak bir yaz mevsiminde çektikleri hatıra kare.

TPAO EKONOMA HATIRASI

Bir zamanlar TPAO’da alış-veriş merkezi konumundaki Ekonoma aynı zamanda gençlerin de buluştuğu mekandı. 1976 Yılında Ekonoma’nın ihata duvarında oturan Siteli gençlerden Şevket Özerdem, Erol ve Turgut, o yılların geniş yakalı ceket ve bol paçalı pantolonlarla objektiflere böyle yansımış.

1 NOLU SAĞLIK OCAĞI HATIRASI

Şimdi ki Ağız Diş Sağlığı Merkezi’nin yerinde 1990’a kadar 1 Nolu Sağlık Ocağı vardı. Bu sağlık kuruluşunun ilk ebelerinden Fatma Akkor, Sabahat Açıkgöz ve Sevim Caner’in de aralarında bulunduğu ebelerin, 1975 yılında tek katlı binanın giriş kapısında çektikleri siyah-beyaz kare. Batman’ın ilk ebelerinden Sevim Caner, geçen hafta yakalandığı Korona virüs salgınından yaşama veda etmişti.

19 MAYIS’TA ATLETLER

1974 Yılının 19 Mayıs ve Gençlik Spor Bayramı’na katılan Batman Lisesi eski öğrencilerinden merhum güreşçi Latif Şimşek, Ahmet Kaymış, Ali İpekşen ve S. Toprak, etkinliklerin yapıldığı TPAO Stadında. O emektar stada komşu olan eski Beyaz Saray binası da günümüzde yok. Bayram coşkusunun dört bir yanına yansıdığı stat da dönemin liseli öğrencilerinin bayram sevinci, bu kareyle perçinleşmiş.

Editör: TE Bilişim