KRİSTAL PARK, PETROLCÜLERLE GÜZELDİ

TPAO Batman Bölge Müdürlüğü’nde, ‘Efsane Müdür’ merhum Mehmet Yamaç döneminde hafta sonları Kristal Park’ta kulelerde çalışan jeolog ve petrol mühendislerine ‘moral geceleri’ düzenlenirdi. Yıl, 1990. TPAO’nun uzun süre gelenekselleştirdiği o etkinlikler artık geride kaldı. Petrol kulelerinden davet edilen jeologlar bir gece kaldıktan sonra tekrar petrol sahalarına dönerdi. 1990 Yılında Kristal Park’taki moral gecesinde bir araya gelen eski petrolcülerden Abdurrahman Eren, Yavuz Tengiz, eski TPAO Bölge Müdürlerinden merhum Mustafa Kart ve Spor Şefi Şehmus Öney’in de aralarında bulunduğu eski petrolcülerin çoğu şimdilerde TPAO’dan ayrıldı.

TPAO’DA İNGİLİZCE KURSU AÇILMIŞTI

TPAO Batman Bölge Müdürlüğü, yöneticileri ile personeli için 1990 öncesinde 9 ay süren İngilizce kursu açtı. İngiliz Peter, petrolcülere İngilizce’yi öğretmişti. Eski petrol mühendislerinden Fatih Turan; “Biraz İngilizce biliyorsak, o da Peter sayesinde. Bize çok emeği geçmişti” diyor. İşte İngiltereli eğitimci Peter ile eski TPAO Batman Bölge Müdürü Fikret Yöndem ile Yüksek Jeoloji Müdürü Yavuz Tengiz  eşleriyle birlikte çektiği hatıra kare.

TPAO’DA UNUTULMAYAN YILDÖNÜMLERİ

Tarih 10 Aralık 1982. TPAO’nun yıldönümlerine petrol mühendisleri ile jeolog tam kadro katılırken, 1 nolu Misafirhane bir araya gelen petrolcüler yılın yorgunluğunu atardı. Eşleriyle birlikte yıldönümüne katılan eski petrolcülerden bir kare daha. Merhum Alaaddin Mete, Samim Tatlı, Fikret Yöndem, Yavuz Tengiz, Nejat Yasavul, Mesut Büyükbay ve eşlerinin katıldığı TPAO’nun 40 yıl önceki yıldönümü etkinliğinin yapıldığı eski misafirhanede.

KRİSTAL’DE İZ BIRAKAN GÜNLER

Yılları Batman’da geçen aslen Hatay-İskenderunlu olan Doktor Cengizhan Özer, TPAO’da çok sevilen hekimdi. TPAO personelinin yanı sıra Batman’a hizmet veren Özer, hem yıldönümlerine hem de etkinliklere katılırdı. Yıl 1990. TPAO yıldönümünün yapıldığı Kristal Park’ta TPAO eski Bölge Müdürü Fikret Yöndem, Cengizhan Özer ve eşi Şehnaz hanım, merhum Dr. Kadir Sungur’un eğitimci eşi Birsen hanım ve Yüksek Jeoloji Mühendis Yavuz Tengiz ile eşi, objektiflere böyle yansımıştı.

KRİSTAL PARK’IN EMEKÇİLERİ

Bir zamanlar Devlet Konuk evi konumundaki TPAO Kristal Park’ın emekçileri, garsonlardı. Başgarson Mecit Demir ve ekibindeki garsonlardan Talat Demir, Ferit Dökmeci ve Orhan Asma’nın 1990 yılında Yüksek Jeoloji Mühendisi Yavuz Tengiz ve eşiyle birlikte Kristal Park bahçesinde çektiği hatıra kare.

Editör: TE Bilişim