YÖNETİCİLER, GÖSTERİLERİ İZLİYOR

16 Mayıs 1959 Yılındaki Gençlik ve Spor Bayramı’nda, Batmanlı gençlerin gösterilerini, TPAO Batman Bölge Müdürlüğü’nün emektar sahasında dönemin Kaymakamı Orhan Erim, Belediye Başkanı merhum Sait Ramanlı ve TPAO yöneticileri izlerken, sahaların tel örgüleri arkasında da kalabalık kitle bayram coşkusuna tanık oluyor.

BATMAN’DA 50’Lİ YILLARIN YÖNETİCİLERİ

1958 Yılının 23 Nisan Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda Batman Kaymakamı Altay Kancaal, Belediye Başkanı merhum Sait Ramanlı ve bir zamanlar TPAO bünyesindeki Rafineri Müdürü merhum Hasan Göker’in de aralarında bulunduğu yöneticilerin sohbetinden siyah-beyaz bir kare. O dönemlerde de yöneticilerin şıklıkları dikkat çekiyor.

SÜRGÜNDEKİ BABASINA ZİYARET

1960 Darbesinde tutuklanan 49’lılar arasında yer alan Batman’ın ilk Belediye Başkanı Sait Ramanlı, ailesini görebilmek için kısa bir dönem Bitlis’in Tatvan ilçesine getirilmişti. Batman’ın ‘Efsane Belediye Başkanı’  avukat Mustafa Ramanlı, 60’lı yıllarda babasını ziyaret gittiğinde Tatvan gölündeki feribotta bu hatıra kareyi çekmişti.

ÜÇ KAPTAN DA ARAMIZDA YOK

Bu üç sima da uzun yıllar Batman’ın 62 yıllık futbol takımı Petrolspor’da forma giydi. 1960 ila 1970’li yıllar arasında Muzaffer Koyuncu ile Salih Eren’in formasını terlettiği Kırmızı-Beyazlı ekipte hep başarılarla adlarından söz ettirmişti. Batman’da sezon üst üste gol krallığına imza atan efsane forvet Halil Türe ise 1980 ila 1992’de Petrolspor’da forma giydi. Eski futbolcuların döneminde Batman Petrolspor, bölge takımlarının korkulu rüyasıydı. Geçmişlerinde başarıyla anılan bu üç sima da hakkın rahmetine kavuştu ama onların isimleri yaşıyor. TPAO’nun yıldönümünde Petrolspor’un üç eski kaptanından geride bu kare kaldı.

BİR ZAMANLAR CUMHURİYET MEYDANI

Eski Batman çarşı merkezinin kalbi olan Cumhuriyet meydanı bir zamanlar kent içi ulaşımının yeriydi. Önce faytonlar, ardından taksi durakları, sonrasında ise Belediye otobüsleri ve dolmuşlar yolcu beklerdi. Batman’ın artık hiç faytonu kalmadı, ne de faytoncusu, ne çek-çek diye bilinen yük arabaları. Bir zamanlar Batman Cumhuriyet meydanının manzarası böyleydi.

Editör: TE Bilişim