SSK HASTANESİ’NİN ESKİ DOKTORLARI

Yıl, 1989. SSK Batman Hastanesi eski Başhekimi merhum Dr. Yaşar Mete, eşi ile Dr. Ramazan İnci ile eşi Dr. Sevinç İnci’yle, TPAO’nun kuruluş yıl döneminde bu hatıra kareyi çekmişti. Bir zamanlar SSK Batman Hastanesi’nde görev bazı hekimler profesörlüğe kadar yükseldi. Batman’da uzun yıllar görev yapan Dr. İnci, İzmir Ege Üniversitesi’nde Tıp Fakültesi’nde Tıbbi Mikrobiyoloji ve Enfeksiyon Hastalıkları uzmanı olarak görev yaptı.

FEDAKAR DOKTORLARDI

SSK Batman Hastanesi eski doktorlarından hatıra bir kare daha. Uzun yıllar TPAO Dispanseri’nde görev yapan Hatay-İskenderunlu merhum Cengizhan Özer, Dr. Ramazan İnci, Dr. Beşir Özdamar ve Dr. Suat bey’in, TPAO’nun yıldönümünde eski misafirhanede çektiği hatıra kare.

NE GÜZEL MEYDANDI

Bir zamanlar Batman’ın kalbi bu meydanda atardı. 1 ve 2’nci Cadde’nin kesiştiği meydan, ilçe döneminde taksi durakları ile Belediye otobüslerinin sefer yaptığı adresti. Batman’ın emektar lokantacılarından Kazım Usta, uzun süre hizmet verdiği o meydanın dili olsa da ‘ilçe’ döneminin yıllarını anlatabilse.

BATMAN’I ‘İL’ YAPAN ÖZAL’DI

16 Mayıs 1990’da Batman’ı ‘İl’ yapan eski Başbakan ve Cumhurbaşkanı merhum Turgut Özal için Cumhuriyet Meydanı, bayrak ve flamalarla süslenmişti. Eski Demir Oteli’nin cephesindeki Mustafa Kemal Atatürk ve Turgut Özal’ın fotoğrafları, tarihi meydana renk katmıştı.

CUMHURİYET CADDESİ MANZARASI

Bir karede Cumhuriyet Caddesi’nden. Bu kare eski Belediye hizmet binasından çekildi. Aile çay bahçelerinin olduğu DDY rayları bitişiğinde ‘yeşil’ manzara dikkat çekiciydi. O yeşil görüntünün yeri ise 2000’li yılların başında beton yığını oldu.

Editör: TE Bilişim