EML BANDO TAKIMI RENK KATARDI

Yıl, 1978. Burası emektar TPAO Stadı. Endüstri Meslek Lisesi bando takımı 19 Mayıs ve Gençlik Spor Bayramı’na renk katmıştı. Okul Müdürlüğünü Nazım Öztürk’ün yaptığı EML’nin eski öğrencilerinden Vedat Koyuncu, Bülent Bekiroğlu, İhsan Tüzün, Sermet Bekiroğlu, Mustafa Turan ve Engin Atakan’ın da aralarında bulunduğu bando takımındaki öğrenciler ile Kız Meslek Lisesi öğrencilerinin bayram hatırası.

LİSELİ ÖĞRENCİLERİN GİYİM TARZI

1970’li Yıllarda Batman’da liseli gençliğin giyim tutkusundan biri; İspanyol modası olan geniş paçalı pantolonlardı.  Batman Lisesi eski mezunlarından Recep Evin, Muzaffer Dabakoğlu ve Turgut Delen’in, 1978 yılında lise bahçesinde çektiği siyah-beyaz karede, o dönemin liseli gençlerin kıyafetlerini de gözler önüne seriyor.

KOLEJ GİBİ OKULDU

Site Mahallesi’ndeki Atatürk ilköğretim okulu, bir zamanlar ‘Kolej’ gibi bir eğitim yuvasıydı. Yıl, 1985. Bundan tam 36 yıl önce o tarihi eğitim yuvasının giriş kapısında hatıra kare çeken öğrenciler arasında Volkan Arıca ve Ömer Yılmaz da var. O örnek eğitim yuvası, ‘kolej’i andırıyordu.

1973’ÜN BATMAN KIŞI

Tarih; 4 Şubat 1973. Yer, TPAO Site lojmanları. O yıllarda kış mevsiminin sert ve çetin geçtiği Batman’ın eski yıllarını hatırlatan önemli bir kare. TPAO lojmanlarının olduğu Site Mahallesi’nde lapa lapa yağan karda hatıra kare çeken Kadir Özyalçın, eski site gençlerinden Turgut ve İhsan, o soğuk havadaki sıcak arkadaşlıkları fotoğraf karesine yansımış.

YILLARCA PETROLSPOR KALESİNİ KORUDU

Batman Petrolspor’un emektar kalecilerinden Zeki Erken’in, bir dönemler kankası olan TPAO Batman Orkestrasının baş assolisti İlhan Telli’nin oğlu Hakan Telli idi. 1978 Yılında 1 Nolu misafirhanesinin bahçesinde, o anı ölümsüzleştiren Zeki Erken şimdilerde Ankara’da, Hakan Telli ise İzmir’de yaşıyor. İşte TPAO Misafirhane bahçesine sığmayan iki arkadaşın sıcak dostluğu.

Editör: TE Bilişim