1960 ila 80 Yılları arasında TPAO Bölge Müdürlüğü’nün olduğu Site’de 3 Mahalle vardı. Site lojmanlarında oturan ailelerin gençlerinin tutkusu futbol ve havuzdu. Resmi bayram törenlerinde ise gençler, ilginç kıyafetleriyle bayramlara renk katardı. İşte Batman’dan bir kesit siyah-beyaz kare daha…

BİR ZAMANLAR SİTE GENÇLİĞİ

Yıl, 1980. Site Mahallesi’nde oturan ailelerin gençlerinin kurduğu futbol takımı, bir zamanlar amatör takımlara da kafa tutardı. İlçe döneminde Kaymakamlığın düzenlendiği futbol turnuvalarına renk katan takımlardan biri de Site Gençlik Spor’du. İşte 40 yıl önce TPAO sahasında turnuvaya katılan Site Gençlik Spor’un 11’i; “Metin Demirdağ, Arif Yurttaş, Sabahattin Işık, Akif Yurttaş, Vahap Şimşek, Rüstem, Tuna Durmaz, Zeki Erken, Abidin Şimşek, Orhan Erken ve Şahin.”

YAZ MEVSİMİNDE HAVUZU TERK ETMEZLERDİ

Yaz gelince TPAO’daki üç yüzme havuzu ve misafirhaneye komşu olan küçük havuzlu bahçe açılırdı. Site’deki gençler büyük havuzda yüzerek, serinlemeye çalışırdı. Site Mahallesi’ndeki eski gençlerden Muzaffer Delen ve Sabahattin Bilgin’in de aralarında bulunduğu gençler, karga tulumba havuza elbiseleriyle atlardı.

BAYRAMLARA RENK KATAN ÖĞRENCİLER

30 Yılı aşkın süreyle Site Mahallesi’ndeki Atatürk İlkokulu’nda görev yapan fedakar eğitimcilerden Şahver Kaya, öğrencilerini resmi bayramlara renkli kıyafetlerle hazırlardı. Eski Okul Müdür Yardımcısı Osman Aksoy’un oğlu Taner Aksoy, öğretmeni Şahver Kaya ve sınıf arkadaşıyla 1975 yılının 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’na renkli kıyafetlerle katılmıştı. TPAO stadındaki bayram törenlerinde öğrencilerin renkli kıyafetleri konuşulurdu.

OKULUN MEHTERAN TAKIMI

1969 Yılının Cumhuriyet Bayramı. Yer, TPAO Stadı. Yıllarca Stadyuma komşuluk yapan TPAO’nun bir zamanlar simgesi olan Beyaz Saray binası. O tarihi bina 2007 Yılında yıkıldı. O binanın dili olsa da düne kadar tanıklık yaptığı o coşkulu bayram etkinliklerini anlatabilseydi. Bir zamanlar Site’deki Atatürk İlkokulunun unutulmayan Münir hocası, öğrencilerini resmi geçit törenine hazırlarken; okulun öğrencilerinden Celal Kaplan, Rıfat Alper ve Turgut Semih’in aralarında bulunduğu  mehteran takımı objektiflere böyle yansımıştı.

TPAO’DA SÜNNET ŞÖLENİ

Yıl, 1976. TPAO’da bir sünnet şöleninden geride kalan siyah-beyaz kare. TPAO Dispanserinde yıllarca sağlık memuru olarak görev merhum Mehmet Kırşan erkek çocukları ve yeğeni Kamuran Kırşan’ın aralarında bulunduğu sünnet şöleni hatıra karesinde yer alanlar; “Yusuf, Nurettin, Ziyaeddin, Alaettin ve Arif Kırşan kardeşler ile PTT Batman eski Başmüdürü Tayyip Kırşan’ın oğlu Kamuran Kırşan.”

TARİH LİSE’DE 81 MEZUNLARI

1980-81 Eğitim öğretim yılında Batman Lisesi’nden mezun olan öğrencilerinden bir grup. 1968 Yılında eğitim-öğretime açılan Batman Lisesi, binlerce mezun verdi. İşte tarihi lisede 42 yıl önce mezun olanlardan kentte tanınan bazı simalar; “Faik Demir, Fikret Beştaş, Selahattin Filiz, Eyüp Dağtekin, Şuayip, Ekrem Kayıran, Şehmus, Ramazan, Necati, Hasan Ramazanoğlu, Adnan Fırat ve Nimetullah Gülmez.”

Editör: TE Bilişim