YAZLIK SİNEMASI’NDA YER KALMAZDI

Hala faaliyette olan Melih Genca Kapalı Spor salonu bitişiğindeki ‘Emektar Yazlık’ Sinema bulunuyordu. TPAO tesislerinin olduğu Site Mahallesi’nde, 1960’lı yıllarda kapalı ve yazlık sinema vardı. Sıcak yaz mevsiminde yazlık sinemada sezonun filmleri, daha vizyona girmeden TPAO Sinemasında gösterime girerdi. Haftada 2 gün alt yazılı-orijinal 2 yabancı film, 2 gün de Türk filmi oynardı. Sinemanın sandalyelerinde yer kalmazdı. TPAO Batman eski Bölge Müdürü merhum Süreyya Ekim’in eşi Süreyya Ekim, emektar yazlık sinemayı özetliyor: “Yazlık sinemadan çıktığımızda Batman çarşısından temin edemediğimiz taze sebze-meyve satışı yapan araçlardan taze ürünler alırdık.” İşte yıllar öncesinden TPAO Yazlık sinemasında Şener Şen’in filmini izleyen petrolcü ailelerden siyah-beyaz bir fotoğraf.

KIZ MESLEK LİSESİ ÖĞRETMENLERİ

Yıl, 1972. Burası TPAO 1 Nolu Misafirhanesi. TPAO Batman Bölge Müdürlüğü, eğitimciler ile sanatçılara, etkinliklerde kolaylık sağlardı. Eski öğretmenlerden Sema Bayoğlu’nun da aralarında bulunduğu Kız Meslek Lisesi’nde eğitimcilerin büyük bölümünü kadın öğretmenler oluşturuyordu. Bölge Müdürlüğü’nün talimatı ile dönemin Sosyal İşler Şefi Yalçın Çetinel ve eğitimcilerin yılsonu etkinliğinde çektikleri bu karede yer alanların tamamı şimdilerde Batman dışında.

SANATÇI VE FUTBOLCULAR BİRARAYA GELİRDİ

1960 ile 70’li Yılların başı, Türkiye Petrolleri’nin en güzel dönemiydi. TPAO’nun Orkestrası ile amatör ruhla mücadele eden Petrolspor’un başarısı Türkiye genelinde konuşuluyordu. Dönemin Bölge Müdürü olan merhum Süreyya Ekim, ayda bir sanatçılar ile futbolcuları TPAO 1 nolu misafirhanede ağırlardı. Sanatçı merhum İlhan Telli, Yavuz bey, eski kaleci Mithat Atalay, solist Tomris Özışık ve bas gitarda görevli Çetin Oral’ın aralarında bulunduğu eski sanatçı ve futbolculardan geride kalan siyah-beyaz kare.

İLK EĞİTİMCİLER DİYARBAKIR MEZUNU

Yıl, 1974. Batman’dan bir grup öğrencinin Diyarbakır Eğitim Fakültesi’ni okuduğu dönemden bir kare. Batman’ın ilk eğitimcileri arasında yer alan merhum Mehmet Tevfik Tapan, Nazım Bingöl, Candar Toprak ve Salih Çoksever’in aralarında bulunduğu Batmanlı eğitimcilerin, ilk görev yerleri memleketleri olmuştu.

PETROLSPOR’DA FUTBOLCU FIŞKIRIRDI

Batman Petrolspor başta olmak üzere Batman’ın amatör takımlarında bir çok yıldız futbolcu keşfeden antrenör Burhan Kaynak, 1993-94 futbol sezonunda Petrolspor’un gençlerini bölge şampiyonası finallerine kadar götürmüştü. Disipliniyle BJK’nin eski Teknik Direktörü Stankoviç’i andıran Burhan Kaynak’ın, yetiştirdiği çoğu futbolcu genç milli takım forması giydi. İşte o şampiyon 11’i; “Fehmi Öner, Cengiz Akboğa, Yusuf Orak, Mustafa Boztepe, Yunus Sevim. (Oturanlar); Suat Dökmeci, Şaban Şahin, İbrahim Açan ve Ömer Durak.”

Editör: TE Bilişim