BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ’NÜN EN İYİ EKİBİYDİ
TPAO Batman Bölge Müdürlüğü’nde yaklaşık 20 yıl süreyle en uzun süre ‘Bölge Müdürlüğü’ görevini sürdüren yönetici merhum Mehmet Yamaç’tı. 1990’a kadar merhum Yamaç’la birlikte görev yapan ünite müdürleri ise parmakla gösteriliyordu. Bir çok alanda adlarından söz ettiren 90 öncesinde işte TPAO’nun o başarılı yöneticileri; “Tekin Kılıçaslan, Sadi Özbeden, Erdal Eren, Selami Yücel, Talat Atalay, Abdurrahman Yaşar, Mehmet Yamaç, Selçuk Gürpınar, Metin Çakmak, Fikret Yöndem, Çetin Yıldırım, Mehmet Yıldız, Musa Yıldız ve Doktor Cengiz Özer.”

BÖLGE MÜDÜRÜ YAMAÇ VE EKİBİ
Yıl, 1987. TPAO Batman Bölge Müdürü Mehmet Yamaç, ünite müdürleriyle birlikte TPAO’nun kuruluş yıldönümünde bölge binası girişinde objektiflere böyle poz vermişti. İşte Yamaç’ın o başarılı ekibi; “Mehmet Yıldız, Musa Yıldız, Mehmet Yamaç, Mehmet Ergüder, Erdal Eren, Çetin Yıldırım, Fikret Yöndem, Abdurrahman Yaşar, Şeref Ekinci, Talat Atalay, Selçuk Gürpınar, Sadi Özbeden, Selami Yücel, Cengiz Özer, Tekin Kılıçaslan ve Metin Çakmak.” Bu petrolcülerin yarısı yaşama veda etti.

DÜNÜN ÖĞRENCİLERİ, BUGÜNÜN İDARECİLERİ

1968-69 Eğitim-öğretim sezonunda Site Atatürk İlkokulu’nda okuyan öğrenciler, günümüzde ise birer yönetici, doktor, profesör ve akademisyen oldu. Kimi yurt dışında kimi ise yurt içinde özel sektör ve bazı kurumlarda görev yapıyor. Atatürk İlkokulunun fedakar öğretmeni Şahver Kaya, 53 yıl önce öğrencileriyle okul önünde çektirdiği hatıra kare.

BİR ZAMANLAR PETROLSPOR
1969-70 Futbol sezonu. TPAO’nun emektar stadında Siirt Amatör İl şampiyonu olan Batman Petrolspor’un başarılı kadrosu bölgedeki 2. Lig takımlarının korkulu rüyasıydı. TPAO Orkestrası as solisti İlhan Telli ile eski Sosyal İşler Şefi Yalçın Çetinel de Petrolspor’un yöneticisiydi. İşte o efsane takımın yöneticileri ve futbolcuları: “İlhan Telli, Yalçın Çetinel, Halit Beytüt, merhum Haris Geyik, merhum Nihat Tan, Aydın Aydın, İsmail Baysal, merhum Rasim Baysal, merhum Muzaffer Koyuncu ve merhum Fikri Yeni. (Oturanlar); Abit Geyik, İsmail Bağdu, kaleci Fahri, Şeref Özekinci, merhum kaleci Necmettin, merhum Abidin İnsel.” 50 Yıl önce Siirt’te şampiyon olan Petrolspor, grup maçlarında eski İl’ini temsil etmişti.

Editör: TE Bilişim