*TPAO Batman Bölge Müdürlüğü’ndeki eski yöneticiler, Bölge Müdürü Mehmet Yamaç’la birlikte kentin lokomotifi olan kuruluşun büyümesinde büyük katkı sunmuştu. İşte bir zamanlar Batman’ın renkli simalarından bir kesit kare daha…

50 YIL ÖNCESİNİN SAYGIN SİMALARI
Bu fotoğraf karesini 1970 yılında dönemin BOTAŞ elemanı ve Günaydın Gazetesi Batman Muhabiri merhum Hüsamettin Turan tarafından çekilmiş. Dönemin bazı ilçe yöneticileri, esnafları ve yerel medya mensuplarının da aralarında olduğu futbol takımı, o dönemler ‘ilçe’ olan Batman Kaymakamlığı’nın düzenlediği turnuvaya çeşitli meslek grubundan oluşan takımlar da katılmıştı. İşte dönemin ilçe esnafının oluşturduğu futbol takımında forma giyenler; “PTT Müdürü merhum Suphi Ercan, ilk marketçilerden merhum İzzet Balcı, 1 Nolu eski Sağlık Ocağı memuru merhum Kemal Turan, Tornacı Vasfi Tunç, ilk gazetecilerden merhum Haluk Yargıcı, Elektrik teknisyeni Süleyman Savaş, Petrolspor eski futbolcusu merhum Şükrü baba, polis memuru Turan Okan, eski Hürriyet Gazetesi Batman Muhabiri Arif Aslan.” Tam 50 yıl önce çekilen TPAO Stadında çekilen bu karede yer alanların çoğu hayata veda etti.

TPAO ORKESTRASI RÜZGARI
TPAO Batman Orkestrası, Türkiye’de ünlendikten sonra dinleyicilerinin akınına uğramıştı. TPAO Bölge Müdürlüğü’nde hafta sonları verdiği konserlere, Diyarbakır il protokolü başta olmak üzere çevre il ve ilçelerin protokolü de katılırdı. Yıl 1969. TPAO 1 Nolu Misafirhanesinde ödüllü orkestrayı izleyen protokol mensuplarının eşleri bir arada. Orkestranın assolisti İlhan Telli ve ekibinin tamamı yaşama veda ederken, TPAO’nun eski etkinliklerinden bu siyah-beyaz kareler kaldı.

YAMAÇ VE YILDIZ ARAMIZDA YOK

1965 ila 1990 Yılları arasında Batman Bölge Müdürlüğü’nü yapan Mehmet Yamaç ve Personel Müdürü Mehmet Yıldız, TPAO’nun 1989 yılındaki  kuruluş yıldönümünde objektiflere böyle poz vermişti. Yamaç, iki yıl önce aramızdan ayrıldı. Personel Müdürü Yıldız ve eşi de uzun bir süre önce yaşamını yitirdi. Karedekilerden Mehmet Yamaç’ın eşi Ümit hanım ise İstanbul’da çocuklarının yanında yaşamını sürdürüyor.

ÖĞRENCİLERİYLE BAYRAMDA

Eğitimci merhum Rüştü Kaya’nın eşi Şahver Kaya, 30 yıl süreyle görev yaptığı Site Mahallesi’ndeki Atatürk ilkokulunda sayısız öğrenci yetiştirdi. 45 yıl önce TPAO’nun emektar stadında yapılan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’na öğrencilerine eşlik eden Kaya’nın yetiştirdiği örnek öğrencilerden profesör, doktor ve akademisyenler çıktı. İşte o başarılı öğrencilerin 23 Nisan hatırası; İlhan İnci, Celal Güzelses, Hüseyin Ekin, Taner Aksoy, Tuncer Kayıran, Göknel Dumanlı. Örnek eğitimci Şahver Kaya ise Ankara’ya yerleşti.

Editör: TE Bilişim