ÜST DÜZEY YÖNETİCİLER BİRARADA OLURDU

Bir zamanlar TPAO’nun kuruluş yıldönümleri renkli geçerdi. Batman’da Bölge Müdürlüğü’nü yapan Raşit Ceylan TPAO Genel Müdürlüğe, Süreyya Ekim ise Genel Müdür Yardımcılığı ile Müsteşarlık görevine kadar yükselmişti. İşte TPAO’nun 33’ncü kuruluş yıldönümüne katılanlar; İsmail Erdönmez, Raşit Ceylan, Yalçın Güneri, İlhan Telli, Yalçın Çetinel, Haluk Sarılgan, Doğu Tuna, Süreyya Ekim ve Erdener Doğuner. TPAO’nun Batman kadrosu, uzun süre Genel Müdürlükte de görev üstlendi. Bu kadronun çoğu yaşama veda etti.

AZİZOĞLU-ÇETİNEL AYRILMAZ İKİLİYDİ

Yıl, 1969. Yer, TPAO’nun 1 Nolu Misafirhanesi. TPAO’nun eski Sosyal İşler Şefi Yalçın Çetinel, Batman’ın ilk eczacısı Haydar Azizoğlu ve Turan Bayoğlu eşleriyle birlikte objektiflere böyle yansımış. Hakkın rahmetine kavuşan merhum eczacı Azizoğlu’nu hiç unutmadığını anlatan 83 yaşındaki Sakaryalı Yalçın Çetinel; “1960 ve 70’li yılların sonuna kadar Batman’da kaldım. Haydar Azizoğlu kadim dostumdu. Hep TPAO mensuplarının yanınıydı. Herkes O’nu TPAO’nun bir mensubu gibi görürdü. Allah mekanını cennet etsin, gerçek bir dosttu. Batmanlıların misafirperverliği ve sıcakkanlılığını hep anlatıyoruz” diyor.

TPAO’DA SEVİLEN YÖNETİCİLERDİ

Biri eski TPAO Batman Bölge Müdürlüğü’nde Personel Müdürü idi. Diğeri ise TPAO Güvenlik amiriydi. İkisinin de yılları Batman’da geçti. 1990’lı yılların ortalarında Batman’a veda eden Güvenlik Amiri Sadi Özbeden, Ankara-Gölbaşı’nda geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybetti. Uzun yıllar TPAO Batman Personel Müdürlüğü’nü yapan Antalyalı Mehmet Yıldız ise bir dönem Antalya’nın bir beldesinde Belediye Başkanlığı yaptıktan sonra yaşama veda etti. İşte TPAO Bölge Müdürlüğü’nün sevilen iki eski yöneticisinin, Batman Kristal Park’ta son karesi.

TPAO’DA ÖRNEK KADROYDU

Petrolcülük tarihinde TPAO Batman Bölge Müdürlüğü’nün yeri farklı. Burada görev yapanlar, Ankara’da da önemli görevler üstlendi. Efsane Müdür unvanıyla bilinen Mehmet Yamaç’ın, 1990 yılı öncesindeki ünite müdürleri başarılı çalışmalarıyla parmakla gösteriliyordu. İşte o kadrodaki yöneticilerin TPAO Batman Bölge Müdürlüğü girişinde Atatürk anıtına çelenk bıraktıkları törenden bir kare. 1988 Yılında TPAO’nun ünite müdürleri; Mehmet Yıldız, Abdurrahman Yaşar, Musa Yıldız, Fikret Yöndem, TÜPRAŞ Batman Rafinerisi Müdürü Cevat Kocaman, Mehmet Ergüder, Şeref Ekinci, Dr. Cengizhan Özer, Selçuk Gürpınar, Çetin Yıldırım ve Sadi Özbeden. Bölge Müdürü Mehmet Yamaç, saygı duruşunda bulunurken, ünite müdürleri ise tam kadro törendeydi. Şimdilerde bu kadronun yarısı aramızda yok.

Editör: TE Bilişim