MİSAFİRHANE TEK AĞIRLAMA MEKANDI

Yıl, 1970. Yer, TPAO 1 Nolu Misafirhanesi. Diyarbakır eski Halk Partisi Milletvekili merhum İskan Azizoğlu, Batman’ın ilk eczacılarından Haydar Azizoğlu, TPAO eski Koruma Bölüğü Komutanı ve TPAO eski Sosyal İşler Şefi Yalçın Çetinel’in de aralarında bulunduğu bir heyet, objektiflere böyle yansırken, bir zamanlar TPAO Batman Bölge Müdürlüğü sosyal tesisleri, kentin tek konaklama merkezi konumundaydı.

TPAO’DA EĞİTİM DÜZEYİ YÜKSEKTİ

Batman’da ilk eğitim yuvalarının açıldığı yer; Site Mahallesi idi. Dönemin TPAO Bölge Müdürlüğü’ndeki yöneticilerin çocukları da Site Mahallesi’ndeki Atatürk İlkokulu ile Ortaokulu’nda eğitim görüyordu. 1967 Yılına kadar Site semti alanındaki  Batman’ın ilk Lisesi’nde öğrenimlerini tamamlayan dönemin bir grup lise öğrencisi eski Sosyal İşler Şefi Yalçın Çetinel ile bu hatıra kareyi çekmiş. TPAO eski Bölge Müdürü merhum Süreyya Ekim’in kızı Yasemin Ekim, Muhasebe Tahakkuk şefi merhum İsmail Erdönmez’in kızı ve petrol mühendisi merhum Sait Şahankaya’nın kızı, öğrencilik yıllarında 1973 yılında Çetinel ile birlikte çektiği siyah-beyaz kare.

ÖĞRENCİLER, İŞÇİ MİSAFİRHANESİNDE

TPAO Batman Bölge Müdürlüğü bünyesindeki Yardım Sevenler Derneği, 1970’li yıllarda özellikle öğrenim gören dar gelirli öğrencilerin yanındaydı. Dernek, TPAO eski İşçi Misafirhanesi’nde barındırdığı ihtiyaç sahibi öğrencilere, yemek ve kırtasiye malzemeleri yardımını da gerçekleştirirdi. Yardım Sevenler Derneği’nin yöneticilerinden Yalçın Çetinel’e, Derneğin Genel Merkezi’nin verdiği plaket de : “Senelerdir derneğimizin yayarına büyük ve değerli  katkılarda bulunmuş olmanızdan dolayı şükranlarımızı sunarız” denildi

GENÇLER, HAVUZA AKIN EDERDİ

Yıl, 1980. Burası TPAO Batman Bölge Müdürlüğü’ndeki 2 Nolu eski havuz. Sıcak yaz mevsiminde Site Mahallesi’ndeki havuzlara akın eden Batmanlı gençlerin Park Restorant arkasındaki 2 Nolu havuzda çektikleri hatıra karede yer alanların çoğu şimdilerde Batman dışında. Niyazi Turgut yaşama etti. Aziz Ayhan, Behçet Tikit, Kemal Ayhan, Şaban Yılmaz, Murat Ayhan ve Recep Yılmaz ise Batman dışında yaşıyor.

Editör: TE Bilişim