1968’DE BATMAN GENÇLİK SPOR

Bu karedekiler, 1967-68 futbol sezonunda Batman Gençlik Spor formasını terleten ‘amatör ruh’lu futbolculardı. TPAO’nun emektar futbol sahasında, toprak zeminin olduğu dönemlerde kıran kırana geçen müsabakalarda Petrolspor ile Batman Gençlik Spor arasındaki rekabet görülmeye değerdi. 53 Yıl önce Mobil şirketinin destek verdiği Batman Gençlik Spor yöneticilerinin bir bölümü petrol sektöründe görev yapanlardı. İşte Sarı-Siyahlı ekibin 53 yıl öncesinin kadrosu; “(Ayaktakiler) Batman Mobil Şefi, Abdullah Yangın, Şeref Özpirinççi, Adanalı İhsan, merhum Ahmet Günbattı, merhum Cengiz Lokman, merhum Celal Taş, Mobil’de görevli bir memur. (Oturanlar) İsmail Baysal, Yaşar Tangüner, Haydar Bayır, ‘Bozo’ lakaplı Kaleci Fahrettin, Vahap ve Fethi Baysal.”

BÖLGE MÜDÜRÜ MAKAM ŞOFÖRÜYDÜ

Uzun yıllar TPAO Batman Bölge Müdürlüğü’nde makam araç şoförü Altan Yüzen’di. En son merhum Mehmet Yamaç’ın da makam şoförlüğünü yapan Yüzen, 1986 yılında emekli oldu. TPAO’nun sevilen simalarından Altan Yüzen, 1997 yılında yerleştiği İstanbul’da hayatını kaybetti.

TPAO’DA GÖZDE YÖNETİCİLERDİ

Yıl 1983. TPAO Batman Bölge Müdürlüğü’nün o dönemlerde yeni ‘Bölge’ binası yapılmamıştı. TÜPRAŞ Batman Rafinerisi’ne komşu olan binada uzun yıllar hizmet veren TPAO’nun eski yöneticilerinin çoğu emekli olurken, bazıları da yaşama veda etti. Eski TPAO Bölge binasında iz bırakan bazı simalardan bir kare. TPAO eski Sosyal İşleri Şefi merhum Çetin Yıldırım, Petrolspor eski futbolcularından Aydın Aydın, TPAO Bölge Müdürü makam şoförü merhum Altan Yüzen ve TPAO’nun emektar garsonlarından Ali Kesebir, objektiflere böyle yansımış.

TPAO’NUN RENKLİ SİMALARIYDILAR

Onlar, TPAO Batman Bölge Müdürlüğü’nün bir zamanlar renkli simalarıydılar. Batman’ın lokomotifi konumundaki o kuruluşun renkli simaları bir bir ayrıldı aramızdan. Bu karede yer alanların çoğunu kaybettik. Batman’ın ilk  hekimlerinden Dr. Tarık Yeğiner, Eczacı Haydar Azizoğlu, Sadi Özbeden ve Selim Delen, yaşama veda etti. Batman’da TPAO’nun ilk hastane doktorlarından Dr. Muzaffer Kulluk ve Dr. Cengizhan Özer de geçen yıl aramızdan ayrıldı. Karedeki Bozo İsmet Yılmaz, Ahmet Özkılıç ve İlhami Akdeniz, Batman dışında yaşıyor.

Editör: TE Bilişim