70’Lİ YILLARDA BAYRAM TÖRENLERİ
Burası TPAO futbol sahası. Batman’da bir zamanlar resmi bayram törenlerinin yapıldığı yerdi. Yıl, 1970. 23 Nisan Ulusal ve Egemenlik Çocuk Bayramı’na katılan öğrencileri, veliler ile kalabalık kitle, stadın tel örgüleri arkasından izlerdi. İşte o bayramda siyah-beyaz karede yer alanlardan Zeynep Ekmen, Süreyya Uygun, Şehnaz Ekmen ve Nimet Ekmen’in 50 yıl öncesinin 23 Nisan bayram hatırası. O dönemler öğrencilerin çoğu Site’deki Atatürk İlköğretim’de okuyurdu.

TPAO’DAN ‘USTA’LAR GEÇTİ
Türkiye Petrolleri Anonim Bölge Müdürlüğü’nde elektrik bölümünde ‘Ustabaşı’ olarak görev yapan merhum Behçet Şimşek ve Batı Raman sahasındaki kamplardan sorumlu Enver Gökyıldırım, 1960’lı yıllarda Site’deki ilk lojmanlarının sakinlerindendi. Elektrik Ustası merhum Şimşek ve Gökyıldırım’ın aileleriyle birlikte çektikleri ev ziyareti karesinin üzerinden 55 yıl geçti.

NEREDE O ESKİ PETROLCÜLER
Yılları TPAO Batman Bölge Müdürlüğü’nde geçti. Samimi olan iki dosttan geride bu hatıra kare kaldı. Uzun bir süre önce yaşama veda eden Behçet Şimşek ile Adnan Balanoğlu’nun, 1978 yılında TPAO’da görev yaptıkları işyerinde  çektikleri hatıra karede objektiflere yansıyan yüz ifadelerindeki ‘tebessüm’ dikkat çekiyor. Bu kare, aynı zamanda geçmişte petrol emekçileri arasındaki dostluğu pekiştiriyor.

TPAO’DA ESKİ İKMALCİ’LER
Yıl 1986. Yer, TPAO eski İkmal Başmühendisliği önünde bir zamanlar TPAO’nun üç önemli siması bir arada. Baş Eksper Avni Şimşek, Raman Öztürk ve merhum Metin Aktan’ın, 35 yıl önce çalıştıkları İkmal binası önünde.  Merhum Aktan, Erzincan’daki depremde hayatı kaybetmişti. TPAO’nun emektarlarından Avni Şimşek İstanbul’da, Raman Öztürk ise Mersin’de yaşıyor.

Editör: TE Bilişim