BATMAN’IN İLK GAZETECİLERİ
Batman’ın ilk yerel gazetecileri ve aynı zamanda ulusal basına da muhabirlik yapan duayenler Nazım Sökmen, Haluk Yargıcı ve Haşim Ünal’dı. Üç duayen de yaşama veda etti. Batman Gazetesi’nin ilk kurucusu Adanalı Nazım Sökmen’den bayrağı devralan Haluk Yargıcı, 1970’li yılların ortalarına kadar gazetecilik yaptığı Batman’a veda etti. Önce Ankara’ya ardından da Amerika’ya yerleşen duayen gazeteci Yargıcı, burada yaşama veda etti. Haşim Ünal ise Batman’ın ilk Belediye Başkanı Sait Ramanlı döneminde Yazı İşleri Müdürlüğü’nü üstlenmişti. Batman Gazetesi’nde ‘Hamza İmza’ adlı köşesinde bir süre de yazarlık yapan Ünal, başkentte yaşama veda etmişti. Yıl 1970. Atatürk İlkokulu’nda dönemin öğretmenlerinden Şahver Kaya, okul girişinde gazeteciler Yargıcı ve Ünal’ın da aralarında bulunduğu bazı veliler ve takdirlik öğrencilerle objektiflere böyle yansımıştı. 50 Yıl öncesinin karesinde yer alanlar: Erol Özgür, Haluk Yargıcı, Şahver Kaya, Mehmet Ali Buğday (okul müdürü), Halil Ünal ve o dönemin öğrencilerinden Alper Özgür ve Hakan Yargıcı.”

7O’LERİN ÖĞRETMENLERİ
Burası TPAO’nun emektar sahası. 1970 yılının 23 Nisan Ulusal ve Egemenlik Çocuk Bayramı’nda öğrenci, öğretmen ve velilerin coşku seline dönüştürdükleri stadyumda Atatürk İlkokulu ve Petrol Ortaokulu öğretmenlerinden merhum Rüştü Kaya, Eşref Bulcan, Mehmet Yıldız, Hüseyin Karagöz ve Fethi Önler’den geride kalan hatıra kare.

FEDAKAR EĞİTİMCİLERE PLAKET
TARİH 24 Kasım 1992. Dönemin Batman Valisi Zeki Şanal, Batman’ın fedakar eğitimcilerini plaketle ödüllendirmişti. Eski Milli Eğitim Müdürü Şahin Aksoy’un organize ettiği ödül töreni Öğretmenevi salonunda yapılmıştı. Batman’da yıllarca eğitimcilik yapan Şehmus Ertuğrul, Ekrem Yardım, Mehmet Ekmen, merhum Reşat Aksoy, Şahver Kaya ve Saliha Yıldırım ile eski Vali Şanal ve Milli Eğitim Müdürü Aksoy, 24 Kasım Öğretmen Günü’nün anısı için çektikleri hatıra fotoğraf.

ALA, MERHUM SAPAN’I KUTLAMIŞTI
2004 Yılında Kültür ve Turizm Haftası etkinlikleri, Batman’ın tarihi ilçesi Hasankeyf’te yapılmıştı. Kale girişindeki mağarada etkinlikler kapsamında, yöresel ürünlere merakıyla bilinen dönemin Batman Valisi, eski İçişleri Bakanı ve AK Parti Dış İlişkilerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Efkan Ala, Batman Belediyesi eski Yazı İşleri Müdürü Nurettin Sapan’ın tabağa yansıttığı ‘Hasankeyf işlemesine’ hayran kalmıştı. Dönemin Batman Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Mecit Korkut, eski Sosyal Hizmetler Müdürü Ali Tarhan, Batman Çağdaş Gazetesi Muhabiri Reşat Yiğiz’in de bulunduğu karede merhum Sapan, yaptığı çalışma Ala tarafından takdir edilmişti. Eski Vali Ala, işleme sanatının Halk Eğitim Merkezi kurslarında yaygınlaştırılmasını istemişti.

Editör: TE Bilişim