PETROLCÜLER TAM KADRO KATILIRDI
Burası TPAO’nun eski ‘1 Nolu Misafirhanesi. Yıl 1986. TPAO’nun yıldönümüne katılan o dönemin petrol mühendislerinden bir grup ‘TPAO’nun logosuyla objektiflere böyle yansımış. Eski petrol mühendislerinden Zerrin Enginer, TPAO Batman Bölge Müdürlüğü’nde bir zamanlar kulede görev alan ilk petrol mühendisi Duygu Çil Sucuka, Nazan Şenol, Ali Karakaya, Ahmet Bayrak, Hasan Danışman, Hamdi Güngör, Metin Cengiz, Özbek Göçmen, Sami Gürsel, Gökalp Çelik ve Turgay bey’in TPAO yıldönümünden kalan hatıra fotoğrafı.

UNUTULMAYAN PETROLCÜLERDİ
Yıl 1976. TPAO Batman Bölge Müdürlüğü’nde yetiştikten sonra TPAO Genel Müdürlüğü’nün üst düzey yöneticiliğine yükselen Özer Altan, merhum Süreyya Ekim, Atilla Birgül, Yavuz Emin Sey ve Necmettin Önder, Batman’da başarıyla görev yapan eski petrol yöneticileriydi. Bu başarılı petrolcüler, Batman’dan sonra Ankara’da uzun yıllar görev yapmıştı.

KUYULARDA PETROLCÜ KADINLAR
1980’li Yıllarda TPAO Batman Bölge Müdürlüğü’nde petrol mühendisi kadınlar, petrol kuyularında görev yapardı. Sondaj kulesinde ilk görev yapan petrol mühendisi Duygu Çil Sucuka’nın ardından Nazan Topgüder de çalışan ikinci kadın mühendisti. İşte 1980’lerde Batı Raman petrol sahasında görev yapan eski petrolcüler; Nazan Topgüder, Ali Karakaya, Ender Arıkan, Başsondör Ramazan Özdevur, Reha Gülümser, Sami Erol, Sadettin Özdinler, Mehmet İzdeş ve Baş sondör Kasım Bilici’nin sondaj kulesindeki karesi.

BATMAN’A YERLEŞEN ESKİ CİZRELİLER
1950’li Yılların ortalarında Şırnak’ın Cizre ilçesinden Batman’a yerleşen Abdulcelil Sapan, o dönemlerde yapımına başlanılan Hava Limanı’nda ‘daktilo memuru’ olarak göreve başlamıştı. Batman Belediyesi eski Yazı İşleri Müdürü merhum Nurettin Sapan’ın babası ve halen Belediye Basın Müdürlüğü’nde görev yapan Hakan Sapan’ın da dedesi olan Abdulcelil Sapan, yabancı firma ‘Roard And Airport Constructıon Company Şirketi’nin 1957 ila 58 yılları arasında yapımını yaptığı Hava limanında ‘daktilo memuru’ olarak görev yapmıştı. Sapan ailesi 63 yıl önce Cizre’den Batman’a gelen ilk ailelerdendi.

Editör: TE Bilişim