1978’DE ELÇİ BATMAN’DAYDI
1977 Türkiye genel seçimlerinde Mardin Milletvekili olarak parlamentoya giren Şerafettin Elçi, 1978-79 yılları arasında Bülent Ecevit hükümeti döneminde ‘Bayındırlık Bakan’ı olarak görev yaptı. 49’lar davasında yargılandı. 8 Ay boyunca Diyarbakır Cezaevi’nde yattı. Eski futbolcu ve Teknik Direktör Mustafa Denizli’nin kayınpederi olan Elçi, kanserden tedavi gördüğü Ankara’da 25 Aralık 2012’de hayatını kaybetmişti. 1978 Yılında Bakanlığı döneminde iki kez geldiği Batman’da, Belediye’yi de ziyaret eden eski Bakan Elçi’ye dönemin Belediye Başkan vekili Şevki Akın, brifing vermişti. İşte Batman Belediyesi’nde Elçi ile beraberindeki heyetin, eski Belediye binasındaki gezisi sırasında çekilen siyah-beyaz karede dönemin bazı bürokratları. Elçi, şimdilerde 2000 İş merkezi olan eski Belediye binasının ikinci katında Batmanlılara seslenmişti.

BATMAN’DAN ‘KOŞAR’ GEÇTİ
1970 Batman doğumlu Baki Koşar, gazeteciliğe 1989 yılında Batman’ın ilk günlük gazetesi Çağdaş’ta başladı. Profesyonel gazeteciliği ise Nokta, Aktüel, Akis, EP ve Tempo Dergilerinde sürdürdü. Ardından görsel medyada Show TV, Kanal D ve CNN Türk’te söyleşi ve analitik haberciliğiyle ön plana çıktı. Bir ara edebiyata yönelen Baki Koşar ‘Kilidi Sırlı Anahtar’, ‘Kader Oteli’nde bir Aşk Cinayeti’ ve ‘Tarkuşu’ kitapları yayınladı. Koşar, 22 Şubat 2006 yılında İstanbul-Şişli Feriköy semtindeki evinde ölü bulunmuştu. Batmanlı gazeteci Koşar 2004 yılında memleketi Batman’da, Batman Çağdaş Yazı İşleri Müdürü Arif Arslan’ın moderatörlüğü yaptığı söyleşide kitaplarının öyküsünü okurlarına anlatmıştı.

BATMANLI YAZARLAR İLK KEZ BİR ARADAYDI
2004 Yılında Batman’da bir araya gelen yazarlar, kitapseverlerle buluşmuştu. Emekli eğitimciler Burhan Zengin ile Latif Yıldız, Yavuz Ekinci, Baki Koşar ve Arif Arslan’ın da aralarında bulunduğu Batmanlı yazarlar, okurlarının sorularını yanıtlamıştı. Gazeteci-yazar Arslan’ın moderatörlüğünü yaptığı ‘Batmanlı yazarların buluşma’ söyleşisi Belediye konferans salonunda ilgi görmüştü.

1955’TE BATMAN BELEDİYESİ’NE 3 KADRO
1955’te Belediye, 1957’de ‘İlçe’ ve 1990’da ‘İl’ olan Batman, son 60 yılda hızlı bir değişim süreci geçirdi. 29 Kasım 1955 tarihi Batman’ın henüz isminin verilmediği dönemdi. İluh, o zamanlar Beşiri ilçesine bağlı nahiye idi. İluh Bucak Müdürü Mahfuz Bayam’ın imzasını taşıyan, T.C. Beşiri Kazası Batman Belediye Başkanlığı ‘13’ sayılı resmi yazıda, Belediye’ye tahsis edilen 3 için şu yazışmada bulunmuş: “Kaymakamlık Yüksek katına Beşiri. Belediyemizde istihdam edilecek memurları gösterir ve Belediyemiz Meclisinin 28/11/1955 tarihli oturumunda kabul edilen kadrodan üç nüshanın iliştikte sunulduğu, Bakanlar Kurulu’nca tasdik edilmesi hususu için işlemin yapılmasına emir ve müsaadelerinizi arz ederim.”

Editör: TE Bilişim