TPAO BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ’NÜN 70’Lİ YILLARI
Batman Rafinerisi’nin TPAO’ya bağlı olduğu dönemlerde aslen Siirt’li petrol uzmanı Kemal Işık, eski petrolcülerle uzun süre petrolün başkentinde çalıştı. Petrol sektöründe sırasıyla TPAO, BOTAŞ, PETROLOFİSİ ve TÜPRAŞ’ta görev yapan Işık, 1960 ve 70’li yıllarda Batman Bölgesi’nin gözde petrol mühendislerindendi. 1969 Yılında TPAO eski Bölge Müdürlüğü binası önünde Işık ve eski petrolcülerden ‘iyah-beyaz karede yer alanlar: “A. Kemal Gök, Kemal Işık, Muharrem Akman, İ. H. Arman, Amiral Mustafa, Metin Başaran, Şevket Kahveci, Musa Özçelik ve Uysal Şendur.”

ESKİ SONDAJ YÖNETİCİLERİ
Yıl, 1978. Yer, TPAO Batman Bölge Müdürlüğü’nün Sondaj Ünitesi. Dönemin yöneticilerinden Necati Kıvrak ve N. Kemal Öğütçü. Bir zamanlar TPAO’nun kalbi konumundaki Sondaj ünitesinin eski yöneticileri, şimdilerde TPAO’dan emekli.

YAMAÇ VE ESKİ PETROLCÜLER
TPAO Batman Bölge Müdürlüğü’nde uzun süreyle yöneticilik yapan Mehmet Yamaç, 1980 öncesinde de TPAO’da ‘Sondaj Müdürü’ olarak görev yapmıştı. TPAO’nun eski Genel Müdürlerinden Turgut Gülez dönemindeki eski petrol yöneticileri Ahmet Uyduran, Doğu Karaoğuz, Feridun Gültekin, Mehmet Yamaç, Muzaffer Aysun, Servet Sertçeoğlu ve Argun Dağcı’nın geride kalan siyah-beyaz karesi. Efsane Müdür Yamaç, 1 Nisan 2019 tarihinde yaşama veda etmişti.

Editör: TE Bilişim